Oppia ja elämäntapaa Norjasta

Kuva Ida Meriläinen.
Lukulistalle
ClosePlease login

Team Skiers harjoittelee norjalaisen valmennuslinjan mukaan ja leireilee kesällä Pohjois-Norjassa. Seuran hiihtäjä Ida Meriläinen kertoo leiristä sekä seuran valmennuksellisesta linjasta ja yhteistyön korostamisesta. 

Ota aikaa hiihtää nopeasti”, ohjeistaa norjalainen valmentaja Trond Sandelin. Hän puhuu kohtuullista suomea, mutta osaa hiihtomaailman termit ja sisällöt sitäkin paremmin.

“Muista kurkutus”, kuuluu seuraavaksi Sandelinin suusta terävästi ja kovaan ääneen.

Kuuntelemme tarkasti arvostettua valmentajaa ja välillä hymähtelemme sanojen versioille. Kurkutushan tarkoittaa kurkotusta maaliviivalle. Lipsahtelevien ilmaisujen jälkimainingeissa voi kuulla ilmentymän Team Skiersin toimintatavasta – tehdään tosissaan oikeita asioita, mutta pidetään myös hauskuus mukana.

Harjoittelu nojaa norjalaiseen malliin. Viime kesänä leireilimme perinteisesti Pohjois-Norjan vuoristossa Sandelinin “ kotipaikalla. Leiriohjelma oli luontevasti harjoituslinjamme mukainen.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Juoksija.fi digi. Saat rajattoman lukuoikeuden kaikkiin Juoksija.fi:n artikkeleihin, mukaan lukien lehtien lehtiarkistot.

 Juoksija.fi digi

  • Juoksu, hiihto, pyöräily, triathlon, suunnistus
  • Liikkujan hyvinvointi ja terveys
  • Digitaaliset lehtiarkistot
  • Juoksija-kortti
  • Nettivalmentaja

Vain 9,90 €/kk

Tilaa digi Olen jo tilaaja

Vastaa