Lepistö ja Vuorela viihtyivät juhannustriahtlonissa: ”Jännitti paljon”

Lauri Lepistö
Lukulistalle
ClosePlease login

Vuokatin Aateli Race on hiihtäjille perinteinen kesäkunnon mittari, mutta Lauri Lepistölle ja Markus Vuorelalle sellaisen tarjosi myös Finntriathlon Vuokatti perjantaina.

Lepistö ja Vuorela olivat kärkikaksikko juhannuspikamatkan kuntosarjassa, jossa uitiin 500 metriä, pyöräiltiin 20 kilometriä ja juostiin 5 kilometriä. Lepistö saapui maaliin ajassa 57.41, Vuorela 59.37.

Lepistö oli Vuorelaa vahvempi uinnissa ja juoksussa, Vuorela vastaavasti pyöräilyssä. Vaihdoissa Lepistö oli selvästi sukkelampi, ja siinä näkyi nuoruuden triathlontausta.

– Seitsemän vuotta on edellisestä triathlonkisasta. Kyllä jännitti paljon. Piti tuossa muutama viikko sitten alkaa uimaan kaksi kertaa viikossa puoli tuntia. Helppo uinti meni kivasti. Tänään yllättävän mukavasti tulin porukassa, Lepistö tuumi monelle hiihtäjälle triathlonin haastavimmasta osasta.

Ennen korona-aikaa Lepistö kävi uimassa ”jonkun verran” palauttavina harjoituksina.

– Kun hallit menivät kiinni, se jäi. Neljään vuoteen en uinut ollenkaan, nyt sitten vähän.

Pyöräilyssä oli peesikielto, mikä teki kokemuksesta ihan jotain muuta kuin porukassa ajetut lenkit ovat.

– On se rajua, kun joutuu itse vetämään koko ajan. Tuo oli tuommoinen tempoajo, Lepistö sanoi ja kehui triathlonia hienoksi lajiksi.

Triathlonia hän kehui hiihtäjille yleisesti hyväksi lajiksi.

– Kyllähän nämä kovuutta tuovat. Happea joutuu käyttämään tässäkin.

Hiihtoharjoittelun osalta harjoituskausi on lähtenyt hyvin käyntiin. Lepistö kuuluu Team Electrofitiin, jonka leiritys luo hyvät raamit kesälle.

– Hyvä meininki on ollut, kovasti on treenattu. Kunhan muistaa vaan levätä välillä, se kai kompastuskivi yleensä on. Tavoitteena on harjoitella järkevästi ja miettiä mitä tekee, ettei tekisi vain tekemisen ilosta. Pitää muistaa huilia välillä ja rytmittää harjoittelua vähän paremmin.

Markus Vuorela

Markus Vuorela tiesi, ettei uintiosuus ole hänen vahvuutensa. Pyöräilyosuudella hän pystyi aika-ajopyörällään parantelemaan asemiaan.

– Kyllä Lepi on triathlonissa kova, hän jaksoi juostakin hyvin, Vuorela kehui kaveriaan.

Vuokatin Aateli Racea ajatellen Vuorela sai triathlonkilpailusta ainakin yhden huomion:

– Hyvä herätys, kun hävisin Lepistölle juoksussa, Vuorela sanoi ja naurahti.

Hänellä kesäharjoittelu on muuten käynnistynyt ”ihan hyvin”.

– Harjoituskauden tavoitteena on kehittyä vähän joka osa-alueella, erityisesti tekniikassa. Sitä on vähän enemmän hierottu.

Naishiihtäjistä Oona Kettunen kilpaili perusmatkalla, jossa hän oli sarjansa toinen. Kettunen käytti 1000 metrin uintiin, 40 kilometrin pyöräilyyn ja 10 kilometrin juoksuun aikaa 2.13.43.

Vuokatin Aateli Race alkaa tiistaina perinteisellä prologilla eli Vuokatinvaaran nousun hiihdolla. Mukaan on ilmoittautunut 91 miestä ja 51 naista. Kärkihiihtäjistä listoilla ovat muun muassa Iivo Niskanen, Kerttu Niskanen ja Krista Pärmäkoski.

Teksti ja Kuvat Heidi Lehikoinen

 

Vastaa