Pärmäkoski ”tosi tyytyväinen” juoksuosuuteen, Piippo luotti ratkaisukykyynsä Vuokatinvaaran nousussa

Krista Pärmäkoski
Lukulistalle
ClosePlease login

Krista Pärmäkoski hallitsi Vuokatin Aateli Racea ylivoimaiseen tyyliin, sillä toiseksi sijoittunut Eveliina Piippo jäi 2.44,9. Johanna Matintalo oli kolmas.

Pärmäkoski oli kolmen osuuden kokonaisuuteensa tyytyväinen, vaikka kuumuus tekikin kilpailusta raskaan ja haastoi myös palautumista.

– Olen tyytyväinen juoksuosuuteen, vaikka Johanna (Matintalo) veikin tikkarin minulta. Juoksu oli tosi hyvä. Aika raskas jalka oli jo tähän hiihto-osuudelle lähtiessä. Prologin ja juoksun ajat olivat vähän parempia kuin viime vuonna, joten olen ihan tyytyväinen kyllä, Pärmäkoski sanoi tuoreeltaan.

Pärmäkoski ilmoitti hiihtokansan iloksi jatkavansa hiihtouraansa. Keväällä hän sairasteli, mutta on sittemmin saanut käännettyä kesäkuntonsa hyvään malliin.

 – Tulin tänne Vuokattiin, ja olin täällä jonkun 17 päivää. Se oli hyvä pätkä. Koko aika on ollut haluja urheilla, mutta enemmän kyse oli siitä, tuottaako se vielä iloa. Kyllä se on hauskaa. Kun tulee lenkiltä pois eikä mökötä, tietää, että on oikea syy jatkaa.

Harjoittelu etenee Matti Haaviston valmennuksessa samaan malliin kuin vuosi sitten. Haavisto suunnittelee pääharjoitukset ja Pärmäkoski täydentää sitä runkoa itse. Se mahdollistaa treenin päättämisen kropan tilanteen mukaan.

– Aamulla mietin, että teenkö juoksulenkin, rullahiihtoa vai tarvitseeko pyöräilyä. Kun olen ollut tosi väsynyt, olen levännyt. Se toimi hyvin viime vuonna.

Eveliina Piippo päätti Aateli Racen ”kohtalaisissa” tunnelmissa. Kakkossijan hän käänsi edukseen Vuokatinvaaran nousussa.

– Olihan tuo takaa-ajo ja juoksu taas aika hapokas. Lähdin tekemään omaa hiihtoani, kun tiesin, että pystyn Vaaran nousussa tekemään ratkaisun.

Piippo on nyt päässyt jälleen hyvän harjoittelun. Seuraavaksi hänellä on kesäharjoittelussaan edessä ”lähes 30 tunnin viikkoja” .

Vastaa