Bostonin ratajuhlat

Lukulistalle

New Balance juhlisti uuden urheilukompleksinsa avajaisia. 

Bostonissa kotipaikkaansa pitävä juoksubrändi New Balance kutsui myös Juoksijan tutustumaan uuteen The Track at New Balance -urheiluhalliinsa. 

Brändin pääkonttoria vastapäätä rakennettuun kompleksiin kuuluu paitsi yleisurheilun sisärata, myös laaja urheilututkimuskeskus erilaisine laboratorioineen sekä muiden lajien, kuten koripallon, kenttiä.

New Balancen mukaan pääkonttorin ja hallin kokonaisuus yhdessä mahdollistavat todella tiiviin työskentelyn suoraan urheilijoiden kanssa heidän menestymisensä, terveytensä ja hyvinvointinsa maksimoimiseksi. Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että kullekin urheilijalle löydetään tutkitusti parhaat, jopa yksilöllisesti kehitellyt, tuotteet.

TEAM NEW BALANCEN naiskestävyysjuoksijoiden ryhmä on kivenkova, ja tuoreimpana jäsenenä mukaan on syyskuussa 2021 liittynyt kanadalainen Julie-Anne Staehli. Hän teki kaudella 2021 huiman harppauksen päämatkallaan 5 000 metrillä ja paransi ennätystään lopulta 50 sekuntia. Staehlin toukokuun ennätysputkesta haaveilee jokainen juoksija: neljässä peräkkäisessä 5 000 metrin kilpailussa kuukauden aikana aina uusi ennätys.

Portlandissa, Oregonissa 31.5.2021 Staehli juoksi ensimmäisen kerran alle 15 minuuttia (14.57,50), ja hän pääsi tekemään olympiadebyyttinsä Tokiossa.

Menestyksekkään kautensa jälkeen Staehli pääsee Bostonissa toteuttamaan unelmaansa juoksusta ammattina.

– On upea päästä treenaamaan näiden huippukovien naisten kanssa. Ryhmässä harjoitellessa jokainen voi nojautua toiseen. Jos itsellä ei ole hyvä päivä, jollakin toisella on, ja se auttaa myös itseä suoriutumaan harjoituksesta, Staehli kertoi Juoksijalle.

Julie-Anne Staehlin tyylinäyte viime kesän Tokion olympialaisten 5 000 metrin alkueristä. Kuva All Over Press

KOLMIPÄIVÄISEEN mediatapahtumaan kuului kaksi ohjelmallista iltaa radalla. Ensimmäinen näistä sujui seuraten muotinäytöstä ja musiikkiesityksiä. Toisena iltana päästiin itse asiaan eli juoksemiseen. Itse 200 metrin rata on suunniteltu nopeaksi. New Balance kehaisee, että rata on tehty maailman parhaille yleisurheilijoille ennätysten rikkomiseen.

– Boston on maailman paras urheilukaupunki. Miksi siellä ei olisi myös maailman paras sisärata, New Balancen myyntijohtaja Chris Davis totesi.

Kuin vakuudeksi tästä, radalla järjestetyn kilpailuillan päätteeksi naisten Team USA juoksi maailman nopeimman ajan 10.33,85 DMR-viestissä (distance medley relay). Viestikapulaa kiidättivät Heather MacLean (1 200 m 3.14,92), Kendall Ellis (400 m 52.04), Roisin Willis (800 m 2.03,30) ja Elle PurrierSt.Pierre (1 600 m 4.23,55). Viestijoukkueen vauhtia oli helppo ja jännittävä seurata, koska radalla oli valojänis edellisen ennätyksen vauhdissa.

ENNEN ENNÄTYSVIESTIÄ radalla juostiin kuusi erää mailin kilpailuja, joihin sai osallistua kaiken tasoiset juoksijat. Minulta löytyy kisakokemusta monista karkeloista jo yli kolmenkymmenen vuoden ajalta, mutta pääseminen radalle tällaisen maailmanluokan urheilunäyttämön avajaiskilpailuun oli huikea kokemus.

Urheilijaesittely tehtiin suurten arvokilpailujen tyyliin: osallistujat kuulutettiin sisään kentälle yksitellen, ja kaaren alta sai spurtata yleisön eteen areenalle tulisuihkujen säihkeessä. Lähtölaukauksen jälkeen musiikki ja yleisö pauhasivat. Kahdeksan kierrosta ja yhdeksän metriä hujahtivat liian nopeasti – tunnelmasta olisi mielellään nauttinut pitempäänkin kuin mailin (loppuaika 5.38,07) verran.

Lue myös:

Vauhtia palmujen alla – Asics: Meta Time Trials

TEKSTI SANNA KULLBERG KUVAT NEW BALANCE JA ALL OVER PRESS

* New Balance maksoi kirjoittajan matkan Bostoniin

Juoksija 4/2022

Vastaa