Janne Holmén: Matkustaminen ja harjoittelu

Lukulistalle

Matkailu voi antaa uusia ja kiehtovia kokemuksia juoksun harrastajalle. Usein se aiheuttaa kuitenkin pettymyksiä ja hankaluuksia, jos matkaa ei ole päässyt räätälöimään vain juoksun ehdoilla.

Koronapandemia on pakottanut meidät pysyttelemään kotona ja rajoittamaan matkustamista. Monet kilpaurheilijoille tutut asiat kuten harjoitusleirit sekä osa kilpailuista on jouduttu peruuttamaan. Kuntoliikkujat ovat siirtyneet suurilta osin etätyöhön, jonka myötä fyysiset tapaamiset ja kokoukset ovat jääneet pois tai ne on siirretty myöhempään ajankohtaan.

Juoksutulokset ovat kuitenkin pysyneet hyvinä niissä harvoissa kilpailuissa, joita on pystytty järjestämään. Vaikka tämän taustalla saattaakin olla uusien kenkämallien kaltaisia tekijöitä, voi olla niinkin, että matkustamisen rajoittaminen on mahdollistanut urheilijoiden entistä paremman keskittymisen harjoitteluun.

Vaikka pandemian tilanne näyttää taas huonolta, jossain vaiheessa elämä alkaa palautua normaaliksi. Monet viime vuosina peruutetut tai siirretyt tapahtumat voidaan toteuttaa. Tämä tarkoittaa sekä huippukilpailuja että kuntoliikkujien kokous- ja työmatkoja. Riskitekijäksi nousee tällöin tällöin se, ettei pelkästään palata vuotta 2019 edeltäneeseen aikaan, vaan tällä välin patoutunut matkustustarve lisääntyy joksikin aikaa entisestään. Tämä tosiasia saattaa tuoda haasteita harjoitusintoisille kilpa- ja kuntojuoksijoille. Pohdin tässä näiden molempien ryhmien harjoittelua matkoilla.

Harjoitus vai lepo?

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Juoksija.fi digi. Saat rajattoman lukuoikeuden kaikkiin Juoksija.fi:n artikkeleihin, mukaan lukien lehtien lehtiarkistot.

 Juoksija.fi digi

  • Juoksu, hiihto, pyöräily, triathlon, suunnistus
  • Liikkujan hyvinvointi ja terveys
  • Digitaaliset lehtiarkistot
  • Juoksija-kortti
  • Nettivalmentaja

Vain 9,90 €/kk

Tilaa digi Olen jo tilaaja

Vastaa