5 vinkkiä lomatreenien ylläpitämiseen

Lukulistalle

1. Hyödynnä aamut

Hyödynnä valoisat kesäaamut ja ota rutiiniksi tehdä päivän treenisi heti aamusta. Näin voit viettää loppupäivän rennommin. Aamutreenit tuovat helpotusta myös hellejaksoihin, kun lämpötila ei ole vielä ehtinyt nousta päivän huippulukemiin.

2. Uusille reiteille

Lomareissut ovat oiva mahdollisuus päästä tutustumaan erilaisiin ja uusiin lenkkireitteihin. Kysy paikallisilta parhaat maastot. Tai löytyisikö kohteesta myös aktiivinen lenkkiporukka, johon voisit liittyä?

3.Treenaan rennosti – liiku monipuolisesti

Kesällä on mukava liikkua myös omista lajeista poiketen. Vähintäänkin hyvää peruskuntotreeniä ovat esimerkiksi myös pyöräretket, uiminen, pitkät kävelyreissut, melonta tai vaikkapa pallopelit ystävien ja perheen kanssa.

4. Osallistu kylähölkkään

Myös kesäkuukausina juoksutapahtumia ja pieniä kylähölkkiä järjestetään ympäri Suomen. Katsasta oman lomapaikkasi tapahtumatarjonta ja ota osaa treenimielessä vaikka 5 tai 10 kilometrin kisaan. Kisat toimivat hyvinä kovina treeneinä ja antavat lisäbuustia harjoitteluun. Löydä kisasi: juoksija.fi/juoksukalenteri  

5. Syksyn tavoite mielessä

Jos isompi kisatavoite häämöttää syksyllä, kesä on tärkeää valmistautumisaikaa. Jos treeni ei meinaa lomalla maistua, muistuttele mieleen edessä häämöttävät tavoitteesi. Toisaalta vapaaajan lisääntyessä treeni-into saattaa nousta myös turhan kovaksi. Yritä välttää ylilyönnit ja pysy aiemmin laaditussa harjoitussuunnitelmassasi.

 

TEKSTI VENLA PAUNONEN KUVAT ARI J. HYYTIÄINEN 

Juoksija 5/2022

Vastaa