Salomon panostaa kestävään kehitykseen

Lukulistalle

Salomonin S/MAX eSKIN -karvasuksi ja säädettävä SHIFT IN-side tekevät hiihdosta helppoa ja nautittavaa. Samalla maailman johtava luontoliikuntabrändi valmistaa varusteita kestävää kehitystä tukien.

Kuntohiihtäjille suunniteltu SALOMON S/MAX eSKIN -karvasuksi edustaa uutta ajattelua. Sen vaahtorunko on osittain valmistettu muovisista kierrätyspulloista. Näin muovia saadaan pysyvään käyttöön kertakäyttöpulloista.

S/MAX-suksen suunnittelussa on painotettu helppohiihtoisuutta, jolloin suksen saa pitämään vaivatta.

S/MAX eSKIN karvapohjasuksi on markkinoiden ensimmäinen kestävää kehitystä tukeva suksi. Sen S-Core 45 -ydin on valmistettu 45%:sti PET kierrätysmuovipulloista. Ydin on yhdistelmä keveyttä, kierrätettyä PET-materiaalia sekä Densolite-materiaalin kestävyyttä.

– Suksi sopii erinomaisesti kunto- ja aktiivihiihtäjille Race -profiilin ansiosta. Samaa profiilia käytämme SLAB -malleissa, joilla urheilijamme hiihtävät maailmancupissa, kertoo Jonne Eskola Salomonilta.

Säädettävä SHIFT IN -side on helppokäyttöinen

– Suksessa on uusi siirrettävä SHIFT IN -side. Siirrettävä side ei ole uusi keksintö, mutta siteen päällä olevaa vipua kääntämällä joko myötä -tai vastapäivään voit muuttaa pidon ja luiston suhdetta toisiinsa ottamatta suksea jalasta.

Shift-In-sidettä säädetään salpaa kiertämällä ja sen voi tehdä myös sukset jalassa.

Siirrettävä side tuo lisää toimintavarmuutta laajalla kelialueella, sillä keli saattaa vaihdella lähes päivittäin ja erilaisissa lumioloissa sukselta vaaditaan erilaisia ominaisuuksia. Sidettä siirtämällä eteenpäin saadaan lisää pitoa ja taaksepäin siirtämällä luisto paranee.

Sidettä voi säätää eteenpäin ennen jyrkkää ylämäkeä ja taaksepäin jopa loivassa alamäessä, jos hiihtäjän liikkuvuus ja taidot antavat myöden. Kokemattomamman hiihtäjän kannattaa kuitenkin pysähtyä aina ennen siteen säätämistä, jolloin kaatumisriski pienenee.

Koska myös hiihtotekniikka on aina yksilöllinen, jokaisen hiihtäjän kannattaa kokeilla omaan hiihtotyylin ja lumioloihin parhaiten sopiva siteen paikka.

Kierrätettävä juoksukenkä

S/MAX-suksi ei ole Salomonin ainut kestävän kehityksen tuote, sillä keväällä 2021 maailman johtava luontoliikuntaan erikoistunut merkki toi markkinoille Index.01 -juoksukengän, joka on lähes kokonaan kierrätettävä . Sen välipohjasta valmistetaan muun muassa Salomonin alppikenkiä. Lisäksi Salomonin Itävallan tehdas toimii täysin uusiutuvalla energialla.

– Valmistamme ulkoliikuntavarusteita moniin lajeihin ja kaikkiin vuodenaikoihin. Asiakkaamme arvostavat luontoa ja haluamme tukea uusilla kestävän kehityksen innovaatioilla heidän arvojaan.

– Aloitimme alkuvuodesta 2021 oman YouTube Sustainable sarjan, jossa kerromme mitä kaikkea teemme brändinä kestävän kehityksen eteen kaikissa lajeissamme. Tällä hetkellä olemme julkaisseet kuusi jaksoa ja lisää on luvassa.

Voit käydä tutustumassa sarjaan YouTubessa

Tutustu tästä Intersportin tarjouksiin

Vastaa