Kuivistolla mainio paluu radoille, Rinne ja Lampinen loistovauhdissa 800 metrillä Jyväskylän Motonet GP:ssa

Lukulistalle
ClosePlease login

Sara Kuiviston kilpailukauden aloitus Jyväskylän Motonet GP-kisan 1500 metrillä sujui mainiosti. Kevään harjoittelukauden ja alkukesän kilpailut sairauden takia laistamaan joutunut Kuivisto voitti kilpailun helposti ja kelpo ajalla 4.12,47. Juoksu myös näytti vauhdikkaalta ja askel pelasi mallikkaasti.

– Kauden ensimmäiset kilpailut ovat minulle aina nihkeitä eikä juoksu tunnu helpolta, ja niin oli nytkin. Mitään suuria odotuksia minulla ei tähän kilpailuun ollut, pääasia oli saada kilpailutuntumaa takaisin pitkän tauon jälkeen. Olen onnellinen, että pääsin jälleen kisaamaan, Kuivisto kertoi kisasta vielä hengästyneenä.

Kuivisto haki nousujohteista juoksua, ja se onnistuikin. Heini Ikonen veti 400 metriä 67,99 ja 800 metriä 2.14,40. Kilpailun johtopaikan porvoolainen otti viimeiselle kierrokselle lähdettäessä, kun kello näytti aikaa 3.08 ja 1200 metrin väliaika oli 3.24,99.

– Olen valmentajani kanssa puhunut tälle kaudelle enemmän 800 metristä, sillä kevään harjoittelu oli sen verran vajavaista, ettei se välttämättä riitä 1500 metrille. Tämä kisa kyllä jännitti tavallista enemmän, Kuivisto tunnusti.

Valmentaja Ari Suhonen kertoi ennen juoksua omia tuntemuksiaan:

– Tavoitteena on, että EM-kisoissa Sara olisi yhtä hyvässä vireessä kuin viime kesänä Tokion olympialaisissa. Mahdoton asia se ei ole. Yksi huoli on se, ehtiikö Sara saada ennen Müncheniä taakseen riittävästi startteja, jotta kilpailuvire nousee riittävästi. Nyt niitä on tiedossa viisi kappaletta.

– Näissä ensimmäisissä kisoissa ei ole mitään aikatavoitteita, pääasia on että Sara saa tuntumaa taas kisavauhtiin.

Kuiviston kilpailut jatkuvat 800 metrin startilla Göteborgissa 31.7. ja Kalevan kisojen 1500 ja 800 metrin kisoilla.

 

Rinne kiiti voittoon, Lampiselle ennätys

Miesten 800 metrillä juostiin kiihkeän tasaväkinen kilpailu, jossa suomalaiset ottivat tasokkaan kansainvälisen kaartin edestä kaksoisvoiton: Joonas Rinne oli kisan nopein kesän parhaallaan 1.46,36, ja kakkoseksi juoksi Ville Lampinen ennätyksellään 1.46,78. Ennätykseensä pääsi myös nuori Santtu Heikkinen, kun entinen noteeraus parani yli sekunnilla aikaan 1.48,10.

– Onnistunut kisa, mukava juosta kotiyleisön edessä. Ja hienoa, että muutkin suomalaiset onnistuivat, iloitsi Rinne, joka valittiin kisaäänestyksessä myös illan suosikkiurheilijaksi.

Minulle optimaalinen juoksu, kun väliaikani oli 52 sekunnin luokkaa. Meno tuntui hyvältä ja levolliselta ja sain pidettyä juoksuni rentona, kun lisäsin rytmiä juoksun loppua kohti. Mutta tässähän joutuu pian tiukoille Ville Lampisen kanssa, kun hän kehittyy. Yhdessä ollaankin jo väännetty 10 vuotta.

Ville Lampinen on jyystänyt vuosikaudet 1.47–1.48:n aikoja, mutta nyt murtui tärkeä 1.47:n muuri, kun entinen ennätys parani 0,3 sekunnilla.

– Vanha vertyy, kun kesä etenee. Mistä tulosparannus? Sellainen asia kuin harjoittelu on vaikuttanut, Lampinen letkautti kisahaastattelussa.

Kaasalaiselle nopein suomalaisaika 400 metrillä 31 vuoteen

Miesten 400 metrillä juostiin Jyväskylän Motonet GP:ssä tiistaina suomalaisittain harvinainen kilpailu, kun kolme suomalaista paineli ennätyksiinsä ja alle 47 sekunnin. Voiton vei kotiyleisön suosikki Viljami Kaasalainen ajalla 46,54, joka paras suomalaisaika 31 vuoteen. Viimeksi nopeammin on juossut Mikael Söderman vuonna 1991.

Toiseksi Jyväskylän 400 metrille sijoittui Samuel Purola, joka viiletti sivulajissaan ennätyksensä 46,80. Eljas Aalto oli neljäs ajalla 46,92. Suomalaisten väliin kolmanneksi ehti Sveitsin Charles Devantay ajalla 46,84.

Tätä olen odottanut koko kesän. 47,5:n aikoja alkoi olla jo tarpeeksi, tyytyväisyyttä huokunut Kaasalainen kommentoi.

– Purolan mukaantulo antoi lisätsemppiä. Anteeksi vain hänelle, mutta ei satasen menijän voi antaa voittaa.

https://live.time4results.com/yu/2022/motonetgp/jyvaskyla/