Parkrun aloittaa Oulussa

Kansainvälinen vapaaehtoisjärjestö Parkrun, joka järjestää ilmaisia ajastettuja 5 kilometrin juoksuja ympäri maailman, on tuomassa uuden juoksutapahtuman Ouluun syyskuun 11. päivä, 2021.

Oulun Parkrun, Pokkinen Parkrun, tulee olemaan maailman pohjoisin Parkrun juoksu. Tapahtuma järjestetään joka lauantai kello 9.30, ympäri vuoden. Lähtö ja maali ovat Pokkisenpuistossa. Parkrunin tavoite on luoda yhteisö, joka kannustaa liikkumaan ja jossa kaikki voivat osallistua omaan tahtiin, joko juosten, kävellen tai hölkäten.

Suomessa Oulu on neljäs Parkrun. Tätä ennen tapahtumia on järjestetty Tampereella, Helsingissä ja Vääksyssä.

Oulun juoksureitti kulkee Ainolan puiston läpi patosillalle, ylittää padon, seuraa Tuiran rantaa ja ylittää rautasillan. Rautasillan jälkeen on puolivälissä kääntöpiste, jolta reitti palaa takaisin siltojen yli ja Pohjanmaan museon takaa. Reitti on merkitty nuolin ja merkkikartioin.

Järjestäjät toivovat, että valtavan kaunis jokisuiston reitti houkuttelee mukaan suuren määrän juoksijoita, kävelijöitä ja vapaaehtoisia Oulusta ja kauempaa.

Oulun tapahtuman idea lähti Sylvester Eriksson-Biquelta and Cristian Cardozolta. Pian mukaan järjestämään tulivat myös Pär Håkansson, Kati Sergejeff and Erika Benke. Heinäkuusta lähtien puistossa on järjestetty koejuoksuja. Järjestäjätiimin jäsenet ovat osallistuneet Parkruniin ympäri maailman ja halusivat tuoda juoksun innostavan hengen nyt Ouluun. Tähän mennessä tapahtumissa Oulussa on ollut noin 30 juoksijaa ja kävelijää. Järjestäjät toivovat, että tapahtuma kasvaa ja houkuttelee vieraita ulkomailta arktisille haasteille.

Lisää tietoa:
Juoksukalenteri – Juoksija
Sylvester Eriksson-Bique +35840-5684943, s-posti: sylvester.eriksson-bique@oulu.fi
Facebook: https://www.facebook.com/pokkinenparkrun

Artikkelin kuva: Pokkinen Parkrun

Vastaa