Ruokonen voitti 3000 metrin estejuoksun Deaflympics-kisoissa

Lukulistalle
ClosePlease login

Jyväskylän Kenttäurheilijoita edustava Sara-Elise Ruokonen voitti Deaflympics-kisojen eli kuurojen olympialaisten.3000 metrin estejuoksun Caxias do Sulissa, Brasiliassa.

Ruokonen johti kilpailua ensimmäisestä kierroksesta lähtien maaliin asti. Juoksun startti uusittiin, kun lähtölaite ei toiminut, mutta Ruokosen juoksua se ei häirinnyt.

Toiseksi kilpailussa sijoittui Yhdysvaltain Emily Wilson. Juoksijoiden aikoja järjestäjien tulospalvelu ei toistaiseksi ole julkistanut.

Ruokosen, 23, ennätys 3000 metrin estejuoksussa on 10.30,53, joka on myös kuurojen maailmanennätys. Aiemmin Ruokonen on voittanut kuurojen halliratojen maailmanmestaruuden 3000 metrin juoksussa.

Brasiliassa Ruokosen urakka jatkuu vielä 5000 metrin kilpailulla lauantaina.

Deaflympics-kisat järjestetään tänä vuonna 24. kerran. Brasiliassa piti allun perin kilpailla jo viime vuonna, mutta pandemian vuoksi kilpailut siirrettiin täksi vuodeksi.

Artikkeli Ruokonen voitti 3000 metrin estejuoksun Deaflympics-kisoissa julkaistu alunperin sivulla Yleisurheilu.fi