Rogaining – aikaa 24 tuntia

Rogaining 24 tuntia
Lukulistalle

Reippaalla itseluottamuksella varustettu toimituspäällikkö lähti 24 tunnin rogaining SM-kilpailuun. 127 kilometriä myöhemmin itseluottamusta oli vielä tallella, mutta etureidet olivat kadonneet.

Tuntui siltä, että koko urheileva Suomi oli heinäkuussa pakkautunut Äkäslompolon kylälle. Ylläksen Outdoor Week piti sisällään paljon erilaisia NUTS-polkujuoksutapahtumia 37 ja 320 km välillä sekä maastopyöräilyä, packraft-tapahtuman nimeltä Kairacross, rullahiihtoa ja vuorijuoksua. Paikka kuhisi urheilijoilta näyttävää ja haiskahtavaa väkeä.

Itse olin lähdössä 24 tunnin rogainingin suomenmestaruuskilpailuun Suunta-Seppojen joukkueessa. Kesän suunnistuspohja oli hutera. Löytyi muutamat keskimatkan suunnistuskilpailut, 10 km pituinen varjo-Jukola, ajoittain kipuileva akillesjänne mutta myös syvä itseluottamus. Rogaining-kokemus rajoittui edellisen syksyn kolmen tunnin tapahtumaan.

Kävi ilmi, että rogaining häviää suosiossa polkujuoksulle rökäletappion. Jos juoksutapahtumiin otti osaa noin 1600 osallistujan massa, jäi nelisenkymmentä rogainingin 24 h kisaan ilmoittautunutta joukkuetta toiseksi. Se ei osallistujia vaivannut ja osoittaa myös järjestäjiltä, Suurilta Seikkailijoilta, hienoa panosta lajiin. Kisakartalta löytyi 62 paikalleen vietyä rastia.

Reitin suunnitteluun oli varattu kolme tuntia aikaa ennen starttia. Osallistujille jaettiin kartat ja alkoi mittava suunnittelu. Itse yritin näyttää siltä, että olisin työstänyt prosessia sopivasta reitistä. En työstänyt. Nyökyttelin hyväksyvästi kaikille ehdotetuille variaatioille.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Juoksija.fi digi. Saat rajattoman lukuoikeuden kaikkiin Juoksija.fi:n artikkeleihin, mukaan lukien lehtien lehtiarkistot.

 Juoksija.fi digi

  • Juoksu, hiihto, pyöräily, triathlon, suunnistus
  • Liikkujan hyvinvointi ja terveys
  • Digitaaliset lehtiarkistot
  • Juoksija-kortti
  • Nettivalmentaja

Vain 9,90 €/kk

Tilaa digi Olen jo tilaaja

Vastaa