Himos Trail -polkujuoksu kokoaa juoksijat viikonloppuna Himokselle

Himos Trail polkujuoksu
Lukulistalle

Perjantai-iltana ja lauantaina Jämsässä viidennen kerran järjestettävä Himos Trail jatkaa menoaan maamme suosituimpien polkujuoksujen joukossa, sillä eri matkoille ilmoittautuneita kertyi 919.

Tapahtumajohtaja Juha Taini haluaa edelleen korostaa tapahtuman roolin olevan tarjota matalan kynnyksen polkujuoksutapahtuma lajin pariin tuleville uusille kokeilijoille.

– Panostamme tänäkin vuonna siihen, että Himos Trail tunnetaan upeista maisemista, turvallisista reiteistä, laadukkaasta huollosta, loistavasta tunnelmasta ja terveysturvallisuudesta.

Lauantaina kovinta vauhtia tullaan pitämään 26 kilometrin Extreme -sarjoissa. Naisten suosikki on parin vuoden takainen kakkonen Heidi Haapasalo. Miesten sarjassa polkutykki Eetu Nordman saa haastajikseen kovetut multiurheilijat Teemu Toivasen ja Teemu Lemmettylän sekä ex maajoukkuesuunnistajan Aaro Asikaisen.

Miesten 36 kilometrin kovimmat karpaasit ovat ilman muuta kolmen vuoden takaiset 52 kilometrin hopea- ja pronssimitalistit Lari Koivu ja Jani Saalamo. Naisten 36 kilometrillä ennakkoon vahvin on viime vuoden kolmonen Laura Alestalo.

Double Extreme -sarjan 52 kilometrillä viime vuoden voittajat Kaisa Kontro ja Juha Laitinen ovat jälleen tukevimmin kiinni polkukuningattaren ja -kuninkaan kruunuissa.

–Vaikka ilmoittautuminen päättyi sunnuntaina, on jäljellä muutamia paikkoja eri sarjoihin haluaville, kertoi Juha Taini.

Himos Trail polkujuoksu
Kuva Jani Sompi

Polkujuoksu hullaannutti triathlonistin

Triathlonin täysmatkan kuusinkertainen SM-mitalisti Juha Laitinen halusi pari vuotta sitten testata omaa kestävyyttään poluilla ja lähti kokeilemaan 52 kilometrin ultramatkaa Himoksella.

–Vedin ylämäet kovalla vauhdilla ylös, sillä nautin päästä mahdollisimman nopeasti rinteiden huipulle.

Monta maratonia taakseen jättänyt kestävyysurheilija myönsi aina säpsähtäneensä huipulle päästyään, sillä hän yllättyi huipulla aukeavista hienoista ja laajoista maisemista.

–Myös polkujen profiilit tarjosivat iloa silmille, sillä hyvin merkityllä reitillä ei ollut kovinkaan monta tylsää kohtaa.

Mies kehui myös ainutlaatuista ja fiilistä nostavaa kannustusta reitin varrella, koska hän ei silloin tuntenut olevansa yksin kilpailua johtaessaan.

– Se vaikutti jopa yllättävän paljon fiilikseen, kun jotkut kannustivat minua jopa nimeltä.

Kun väsy alkoi painaa kovakuntoista Laitistakin lähes viiden tunnin polkujuoksussa, reitin varrella soinut musiikki siivitti häntä eteenpäin.

Ihan kylmiltään ei triathlonisti sentään matalan kynnyksen polkujuoksutapahtumaan Himokselle sännännyt, sillä hän nautti 26 kilometrin matkasta jo vuotta aiemmin.

Viime vuonnakin ultramatkan Himoksella voittaneen Juha Laitisen tämänvuotinen osallistuminen varmistui vasta sen jälkeen, kun hän oli lauantaina (14.8) polkaissut Tahkolla triathlonin täysmatkan aikaan 9.20.42.

V Himos Trail -polkujuoksu Jämsän Himoksella!

Himos Trail polkujuoksu
Kuva Jani Sompi

Perjantaina 20.8 klo 19.00  Himos Kids, Lasten extreme -henkinen juoksutapahtuma

Lauantaina 21.8 klo 8.00 Double Extreme 52 km

Lauantaina 21.8 klo 9.30 Himos 36 km

Lauantaina 21.8 klo 9.45 Vaellus 7-26 km

Lauantaina 21.8 klo 10.15 Easy 7 km

Lauantaina 21.8 klo 11.00 Enjoy 11 km

Lauantaina 21.8 klo 12.00 Extreme 26 km

Lauantaina 21.8 klo 13.30 Challenge 18 km

Viidettä kertaa Himoksella järjestettävään Himos Trail -tapahtumaan on ilmoittautunut yli 900 polkujuoksijaa, minkä mahdollistaa porrastetut lähdöt.

https://www.himostrail.fi/

Teksti kisajärjestäjät Artikkelikuva Milka Koskinen

 

Lue myös:

polkujuoksu juuri nyt?

Lue harjoittelusta, reiteistä ja polkujuoksutapahtumista.

Katso kaikki uusimmat

Vastaa