Ilmoita ja löydä omatoimirastit Rastilipusta

Omatoimirastit
Lukulistalle

Kevään kuntorastikauden alkua voidaan toistaiseksi suunnitella järjestettävän ainoastaan omatoimiperiaatteella. Omatoimirastit tarkoittavat metsään merkittyjen rastien ja suunniteltujen suunnistusratojen suorittamista omaan tahtiin annetussa aikaikkunassa.

Viime kevään vastaava tilanne osoitti, että monella paikkakunnalla omatoimirastien tarjoamat liikuntavirikkeet jopa lisäsivät suunnistusharrastuksen suosiota. Moni seura kirjasi viime vuoden kuntorastien kävijämäärissä ennätystilastot. Niin kunto- kuin kilpasuunnistajatkin kehuivat joustavuutta valita liikuntasuoritukselleen omaan aikatauluun parhaiten sopiva ajankohta.

Viime keväänä Rastilippuun lisätyt uudet ominaisuudet mahdollistavat omatoimirastien ilmoittamisen useamman päivän kestävinä tapahtumina. Käyttöönottamalla maksuominaisuuden, voidaan kartan maksu ja tämän jälkeen myös kartan tai karttakansion lataus suorittaa kätevästi yhdessä palvelussa. Suunnistusliiton harrastesivuilta löytyy kattavat ohjeet Rastilipun ja maksupalvelun käyttöönottoon.

 

Suunnistaja 2/2021

Vastaa