Asics Trabuco Max 2

Lyhyesti

Asics Trabuco Max 2 soveltuu helppojen alustojen ultrille XXL-matkoihin saakka.

Kuvaus

Asics Trabuco Max 2 on merkin järein polkujuoksukenkä. Vaimennus riitää pisimmillekin ultrille. Alustan viestit eivät ikävä kyllä välity tuhdin välipohjan läpi, joten kivisillä ja juurakkoisilla poluilla kengällä pitää juosta todella tarkkaavaisesti. Tarkkuustarpeeseen vaikuttaa osaltaan kiertojäykkyys, sillä edes kengän kärkiosa ei juuri mukaudu maastoon. Kengillä tulikin lähes jokaisella Juoksijan testilenkillä pieniä nilkan niukahduksia. Askel ei mukautunut automaattisesti pieniin kiviin, joita kokeneen polkujuoksijan ei yleensä tarvitse huomioida lenkillä tietoisesti lainkaan.

Toisaalta Asics Trabuco Max 2 vaimensi iskutuksen todella hyvin, eivätkä terävätkään kivet tuntuneet pistemäisesti läpi. Runsaaseen vaimennukseen nähden kengän kimmoisuus oli yllättävän hyvä ja toi askeleeseen jopa ponnahtavaa tuntemusta. Lisäksi askel pyörähtää kärjeltä helposti, joten juostavuus helpoilla poluilla osoittautui vaimennus huomioiden todella hyväksi. 

Pohjakuvio on samankaltainen joskaan ei aivan yhtenevä rinnakkaismalli Gel-Trabuco 11:n kanssa. Molemmat pitävät märillä kivillä, ja kolmeen suuntaan kurottavat nappulat saavat yleensä otteen myös juurista. Kuivalla pidossa ei ole huomautettavaa. Suurena kokona kenkä liirasi mudassa melko helposti. Trabuco Maxia on laihdutettu pohjakumista, jossa on enemmän aukkoja kuin Gel-Trabucossa. Punnituksessa Trabuco Max 2 osoittautui yllättäen kaksikosta aavistuksen keveämmäksi.

Varpaille riittää reilusti tilaa, joskin pikkuvarpaan kohdalta kärki suippenee hieman enemmän kuin rinnakkaismalli Gel-Trabuco 11:ssa. Kärjen ja kannan vahvikkeet suojaavat kiviosumilta. Ulkosyrjällä korkea hieman ulkoneva pohja pitää kivet loitolla, joten osumille alttiina on vain sisäsyrjä. Nauhoille on iltissä lenkki, ja kannan lenkki helpottaa pukemista. Kantalenkin alla olevalle tarralle emme keksineet käyttöä. Iltti eli kengän kieli on ommeltu sivuilta kiinni päälliskankaaseen, mikä estää moskan pääsyä kenkään.

Asics Trabuco Max 2 

  • 320 g M US 10 | EU 44
  • Droppi 5 mm
  • 160 €

 

Lue myös:

Syksyn 2023 polkukengät testissä

Lisätiedot
Käyttötarkoitus

Harjoituskenkä, Polkujuoksu

Merkki

Asics

Välineryhmä

Kengät