Columbia Montrail Caldorado III

Lyhyesti

Caldoradon kolmas versio on mukavan muhkea, lenkkarimainen tossu, jonka sisällä jalka on hyvässä suojassa.

Kuvaus

Juoksija-lehden arvio

Caldoradon kolmas versio on mukavan muhkea, lenkkarimainen tossu, jonka sisällä jalka on hyvässä suojassa.

Joustava kenkä rullaa ja on jopa kepeä juostava. Pohjan paksuus ja kiviltä hyvin suojaava pohjalevy tekevät juoksusta kuitenkin jonkin verran tunnotonta, joidenkin testaajien mielestä poluilla jopa kiikkerää. Toisaalta vakaa kenkä toimii mainiosti useimmilla alustoilla, jopa asvaltilla – tällä kengällä on hyvä käydä pidemmälläkin peruskuntolenkillä, johon sisältyy polku- ja tieosuuksia. Päällinen koettiin hyvin hengittäväksi ja mukavaksi, mutta turhan löysäksi teknisemmillä kivikko- ja kallio-osuuksilla.

Caldorado III:n pohja tarjoaa riittävästi pitoa peruspolkulenkeille. Kuviointi on melko matala, mutta piti vähintään keskinkertaisen hyvin märälläkin kalliolla ja mudassa.

Yleiskengäksi soveltuvalla Caldorado III:lla voi hyvin taittaa pitkät lenkit ja myös pidemmät kisamatkat, mikäli ykköstavoitteena ei ole vauhdinpito. Teknisempään polkumaastoon ja vauhdikkaaseen menoon kenkä ei tarjoa riittävää ketteryyttä, kohtuullisen hyvää suojausta kylläkin. Tästä mallista kannattaa sovittaa normaalia pienempää kokoa.

Plussaa: Vaimennus ja mukavuus, yleiskäyttöisyys
Miinusta: Tunnottomuus ja ketteryyden puute teknisessä maastossa.

Lisätiedot
Vuosimalli

2018

Käyttötarkoitus

Maasto

Merkki

Columbia

Tuki / Ohjaus

Neutraali

Hintaluokka

130€ – 160€

Välineryhmä

Kengät