Dynafit Feline SL

Lyhyesti

Dynafit Feline SL osoittautui Juoksijan testissä tarkaksi ja suojaavaksi polkujuoksukengäksi, joka on parhaimmillaan maltillisilla matkoilla.

Kuvaus

Dynafit Feline SL yhdistää melko taipuisan päkiäosan muutoin pituus- ja kiertojäykkään kenkään. Juostessa Dynafit tuntuu samankaltaiselta kuin kiitelty La Sportiva Bushido. Molemmissa askel rullaa herkästi ja tarkat kengät ovat parhaimmillaan maltillisilla matkoilla 30–40 kilometriin asti. Ultramatkoille Feline SL:n vähäinen vaimennus ei riitä.

Dynafitin Pomoca-pohja pitää mainiosti kuivilla alustoilla sekä kohtuullisesti märillä kivillä. Niljakkaat kivet purojen varsilla ovat kuitenkin poikkeus: niillä kenkä on liukas, jos pohja tai kivi on kastunut.

Lestiltään kapeahko Feline SL suojaa varpaat hyvin. Sukka kastuu vasta kengän upottua kolmisen senttiä mutaan tai veteen. Jalkaholvin suojana ei ole kivilevyä, mutta silti teräväkään maasto ei iske pohjan läpi häiritsevästi. Nauhoituksen etuosan peittävä verkko estää moskan pääsyä kenkään ja oksien tarrautumista nauhoihin. Hietikoilta suojan alle saattaa kuitenkin kertyä tomua ja ohjautua siitä kenkään.

Pikanauhoitus toimii luotettavasti, joskin pitkä nauhan pää kannattaa pujauttaa nauhoituksen ali ennen suojaverkkoon asettelua. Pelkän suojaverkon alla nauha ei pitkään pysy. Lyhyillä lenkeillä Feline SL ei hiertänyt testijuoksijan jalkoja edes ilman sukkia. Kenkää on saatavilla useina väreinä.

Ski mountaineering -välineistä tunnettu Dynafit laajensi vuori- ja polkujuoksuun kymmenisen vuotta sitten. Alppien polkujuoksutapahtumista tutun merkin saatavuus paranee myös Suomessa ensi talvena ja keväällä 2022 uuden maahantuojan myötä. Eurooppalaisista verkkokaupoista Dynafitin kenkiä on toki voinut tilata Suomeen jo pitkään.

  • Hinta 140 €
  • Droppi 8 mm
  • Valmistajan ilmoittama paino 250 g (naisten malli), 290 g (miesten malli)

Dynafit Feline SL ostettavissa

Bikester.fi: Dynafit Feline SL naisten malli, Dynafit Feline SL miesten malli

Dynafit Feline SL polkujuoksukengät pohja

Lisätiedot
Käyttötarkoitus

Polkujuoksu

Merkki

Dynafit

Välineryhmä

Kengät

Arvio
4.00 out of 5