Salomon RC10 eSKIN

Lyhyesti

Hyvä pito kostealla lumella

Kuvaus

Salomon RC10 eSKIN -suksen 43 cm pitkä pitokarva ulottuu pitkälle siteen etupuolelle. Tämä voi lisätä riskiä, että karva hankaa lumeen yhden suksen liu’ussa, jos suksi on hiihtäjälle löysä tai side säädetty liian eteen.

Kuivalla lumella skini laahasi häiritsevästi, vaikka side oli taaimmassa asennossa. Kevyemmät testaajat kokeilivat myös jäykempää paria, mutta silloin pito ei ollut riittävän hyvä. Toki luisto oli parempi kuin löysemmässä parissa, joka oli loppujäykkyydeltään valittu oikein.

Vesikelissä säilölumella RC10 toimi suhteessa paljon paremmin kuin kuivalla lumella. Latu oli pehmeä, mutta lumi ei ollut pahasti sohjoontunut. Ilmeisesti pitokarva kastuminen vähensi karvan kitkaa ja taipumusta jarruttaa menoa, vaikka skini laahasi lumeen selvästi.

Pito oli nautinnollisen hyvä. Näissä oloissa RC10 oli kuntoilijalle oivallinen valinta rauhalliseen lenkkihiihtoon.

Yksi syy pitokarvan laahaamiseen saattaa olla se, että pesän etuosa pettää yhden suksen liu’ussa, jolloin pitkoarvan etuosa osuu liikaa lumeen. Lisäpisteitä suksi saa myös Salomonin varmatoimisesta Prolink Shift -siteestä, jonka paikkaa on helppo säätää.

Salomon RC10 eSkin

Hinta 320 €

 

 

Hiihto 5/2020

Lisätiedot
Käyttötarkoitus

Skin-sukset

Välineryhmä

Sukset

Merkki

Salomon