Hövding 3

Lyhyesti

Pyöräilijän turvatyyny

Kuvaus

Ruotsalainen Hövding on kehittänyt kaulurin, johon piilotettu turvatyyny suojaa pyöräilijää onnettomuuksissa. Vakuutusyhtiö Folksamin laajan kypärätestin Hövding 3 voitti todella selvästi. Valmistajan mukaan turvatyyny suojaa hyvin myös kasvoja ja pään sivua sekä tukee niskaa haavereissa.

Kaulurin keskusyksikkö tarkkailee ajotilannetta ja laukaisee turvatyynyn kiihtyvyysantureiden keräämän datan perusteella. 800-grammaisen kaulurin koko säädetään Boa-kiristimellä napakaksi, jotta tekniikka erottaisi vaikka katukiveyksen tärinän onnettomuudesta ja Hövding pysyisi kolarissa jämptisti paikallaan.

Turvatekniikka käynnistyy, kun kaulurin magneettisolki suljetaan. Yhtiölupaa, että akku riittää noin 15 tunnin pyöräilyyn ja usb-lataus tyhjästä täyteen kestää pari tuntia. Laite suojaa vain käynnissä ollessaan, joten lataus ja soljen huolellinen käyttö ovat keskeisiä.

Varsinaista turvakauluria ei voi pestä, mutta sitä käytetään pestävän suojuksen kanssa. Nykymalli on suunniteltu kypärän vaihtoehdoksi kaupunkipyöräilyyn. Folksamin turvatestin näytön perusteella tekniikka olisi tervetullut myös urheilullisempaan käyttöön

– ehkäpä kevyempänä ja perinteiseen kypärään yhdistettynä.

Hövding 3 | 299 € | Värillinen suojus 50 €

Lisätiedot
Käyttötarkoitus

Kypärät

Välineryhmä

Pyöräily