Hiihto

Kaikki hiihdosta – löydä monipuolinen ja mahtava hiihto. Perehdy asiantuntijoidemme avulla harjoitteluun, välineisiin ja hiihtotekniikkaan.

Hiihto on puhdas kestävyyslaji. Hyvä hapenottokyky on hiihdon tärkein vaatima ominaisuus.  Hiihto kehittääkin tehokkaasti hengitys- ja verenkiertoelimistöä ja on näin myös hyvä oheislaji juoksijoille, kuntoilijoille ja pyöräilijöille.

Hiihto vaatii kestovoimaa eli hyvää lihaskestävyyttä, koska hiihdon aikana toistoja tehdään lukuisia kertoja suhteellisen alhaisilla voimatasoilla. Myös vartalon tukilihasten on oltava kunnossa, jotta hiihtäjä pystyy liikkumaan taloudellisesti suurissa nopeuksissa.

Lajitaito on myös hiihdossa tärkeää. Tekniikan taloudellisuus ja tehokkuus selittävät puolet hiihtovauhdista. Rullahiihdolla ja sauvarinneharjoittelulla voidaan jo kesällä kehittää tekniikkaa ja kilpailullisia ominaisuuksia. Kuntohiihtäjän kannattaa kokeilla myös hiihtokouluja ja tekniikkakursseja. Hyvä hiihtotekniikka tekee hiihdosta huomattavasti nautittavampaa.

Hiihto on olosuhteiltaan poikkeusellinen laji, koska välineet on valittava lumialustan ja sään lämpötilan muutosten mukaan. Välineiden tunteminen on osa lajia.

Tärkeintä on kuitenkin nauttia hiihdosta! Ja jos et vielä hiihdä, niiin ei ole myöhäistä aloittaa. Kokeile kevään hangilla sivakointia eväiden kera ja heräävän luonnon havainnointia tai lähde pitkälle hiihtoretkelle ja löydä mahtava hiihto!