Juoksu

Juoksu ei ole ainoa liikuntalaji, mutta ehkä paras kaikista. Juokseminen antaa vapauden keskittyä hetkeen luonnonmukaisesti liikkuen. Säännöllinen juoksuharrastus parantaa kuntoa ja edistää terveyttä. 

Juoksu ei ole ainoa urheilulaji, mutta ehkä paras kaikista. Mitä enemmän ihminen juoksee sitä paremmin hän ymmärtää juoksun paradoksaalisen luonteen. Juokseminen voi vaikuttaa yksitoikkoiselta, mutta samalla se on täysin vapaata toimintaa. Se voi joskus tuntua hyvin työläältä, mutta tarjoaa myös haltioituneita tunnelmia.

Juoksu antaa täydellisen lepohetken arjesta, tilaisuuden koota itsensä eheämmäksi ja vapautuneemmaksi luonnollisella tavalla liikkuen. Se antaa hyvänolontunteen koko keholle.

Juoksu saa aikaan myös monia myönteisiä muutoksia elimistössä. Aineenvaihduntamme alkaa sopeuttaa toimintaansa rasitukseen jo parin kolmen selkeän kestävyysharjoituksen jälkeen. Hiilihydraattien ja rasvan käyttö energianlähteenä tehostuu ja painonhallinta helpottuu. Kestävyysharjoittelu vaikuttaa lähes kaikkiin kehomme osiin ja toimintoihin.

Juoksu on luultavasti myös maailman demokraattisin urheilulaji. Sitä voi harrastaa missä päin maailmaa tahansa ja välineiksi riittävät juoksukengät tai jopa paljaat jalat.