Marjat ovat parhaimmillaan tuoreina, mutta terveellisyyttä voi säilöä talteen talveksi pakasteena, mehuna, hillona ja jauheena. Marjojen kuidut, kivennäisaineet, vitamiinit ja fytokemikaalit muodostavat hyvän koktailin. Immuunijärjestelmälle C-vitamiini, polyfenolit, kuidut ja hiilihydraatit ovat tärkeitä.
Mustikan, mustaherukan ja kirsikan säännöllinen käyttö voi myös parantaa suorituskykyä, vähentää rasitusperäisiä soluvaurioita ja lihasten kipeytymistä sekä nopeuttaa palautumista. Lisäksi polyfenolipitoinen ruoka edistää sydämen ja verisuonten terveyttä.
Tilaa Juoksija.fi digi. Saat rajattoman lukuoikeuden kaikkiin Juoksija.fi:n artikkeleihin, mukaan lukien lehtien lehtiarkistot ja treeniohjelmat.
9,90 € / kk
Haluatko lukea koko artikkelin?
Juoksija.fi digi
Kirjaudu
Rekisteröidy