Ravinto

ravinto
Kuva Shutterstock

 

Kestävyysurheilijan kannattaa suosia ravitsemussuositusten mukaista ruokavaliota. Kestävyysurheiluun sopii makroravinteiden jako, jossa rasvan osuus on 25–30 %, hiilihydraatin 55–60 % ja proteiinin 15 %.

Paljon rasvaa ja vähän hiilihydraattia sisältävä ruokavalio sopii liikunnallisesti passiivisille henkilöille. Sen sijaan liikkuvalle ihmiselle vähän hiilihydraattia sisältävä ruokavalio on huono valinta, vaikka sen avulla onkin mahdollista pudottaa painoa. Laihduttamista tavoittelevan juoksijan kannattaa vähentää maltillisesti hiilihydraatteja ja panostaa niiden laatuun.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Juoksija.fi digi. Saat rajattoman lukuoikeuden kaikkiin Juoksija.fi:n artikkeleihin, mukaan lukien lehtien lehtiarkistot.

 Juoksija.fi digi

  • Juoksu, hiihto, pyöräily, triathlon, suunnistus
  • Liikkujan hyvinvointi ja terveys
  • Digitaaliset lehtiarkistot
  • Juoksija-kortti
  • Nettivalmentaja

Vain 9,90 €/kk

Tilaa digi Olen jo tilaaja