Kalenterin käyttöohje tapahtumajärjestäjälle

Tämän ohjeen avulla voit lisätä tapahtumasi Juoksija.fi-sivuston juoksukalenteriin sekä muokata tapahtumasi tietoja tai luoda uuden tapahtuman aiemman tapahtumasi pohjalta.

Kirjautuminen tapahtumien luontia ja muokkausta varten

Mene osoitteeseen www.juoksija.fi. Klikkaa > Kirjaudu / Oma tili

Onnistunut kirjautuminen avaa sinulle kohdan ”Oma tili”. 

Valitse vasemmalta ylhäältä > Juoksija.fi > Ohjausnäkymä.

Tämä kuvakaappaus on Juoksijan vanhoilta sivuilta, mutta yläreunan tumma hallintapalkki on samanlainen myös uusilla sivuilla.

 

Näkyville aukeaa verkkotoimitusjärjestelmämme ohjausnäkymä. Sieltä voit luoda uuden tapahtuman, muokata aiemmin luomiasi tapahtumia sekä luoda kopion aiemmin luomastasi tapahtumasta. Näihin asioihin löydät ohjeet seuraavilta sivuilta.

Mikäli et ole luonut aiemmin uutta tapahtumaa nykyisillä verkkosivuillamme, aloita luomalla uusi tapahtuma. Tällöin saat tapahtumasi näkyviin oikein. Lue alta luku ”Uuden tapahtuman lisääminen”.

Mikäli olet luonut tapahtuman syksyllä 2019 tai myöhemmin, voit kopioida siitä pohjan seuraavaan tapahtumaasi. Lue tällöin luku ”Tapahtuman luonti aiemman tapahtuman pohjalta”

 

Uuden tapahtuman lisääminen

Näkyviin aukeavat tapahtumat, joita tapahtumajärjestäjä-tunnuksellasi on aiemmin tehty.

HUOM! Mikäli tunnuksellasi ei ole luotu syksyn 2019 jälkeen yhtään tapahtumaa, näet listan kaikkien järjestäjien kaikista tapahtumista. Et voi kuitenkaan muokata muiden tekemiä tapahtumia.

Valitse ohjausnäkymästä vasemmalta > Events ja aukeavasta valikosta > Add event

TAI

Valitse tapahtumien listaussivulta vasemmalta ylhäältä > Add Event

Otsikko ja luonnoksen tallentaminen

Kirjoita ensin tapahtumasi nimi otsikkoon, esimerkiksi Rantamaraton. Älä kirjoita koko tapahtuman nimeä isoilla kirjaimilla.

Voit tallentaa (uuden julkaisemattoman) tapahtuman luonnoksena oikeasta ylänurkasta. Tallenna kuitenkin luonnos aikaisintaan kirjoitettuasi tapahtuman nimen otsikoksi. Tällöin tapahtumallesi tulee automaattisesti looginen tapahtuman nimeen perustuva osoiterivi, joka näkyy aikanaan lukijalle nettiselaimen osoitekentässä. Myös hakukoneelle tapahtuman nimeen perustuva osoiterivi on tärkeä.

Tapahtuman perustiedot

Kirjoita tapahtuman perustiedot suureen kenttään, joka on hieman tapahtuman otsikon alapuolella. Tärkeää: pidä perustiedot ytimekkäinä.

  • Perustietoja ovat (kirjoita tässä järjestyksessä):
  • SARJAT, MATKAT JA OSALLISTUMISMAKSUT
  • ILMOITTAUTUMINEN (myös linkki ilmoittautumiseen)
  • PALKINNOT
  • HUOLTO, PUKEUTUMINEN JA PESEYTYMINEN
  • JÄRJESTÄJÄN YHTEYSTIEDOT (puhelinnumero, sähköpostiosoite)
  • VERKKOSIVUT (linkki verkkosivuille)

Käytä muotoiluista vain linkkityökalua ja tarvittaessa lihavointia.

Linkin teet seuraavasti.

  1. Kirjoita tekstikenttään tapahtumasi verkko-osoite.
  2. Maalaa linkin kohta.
  3. Klikkaa linkkityökalua (katso kuva alla)
  4. Kirjoita aukeavaan kenttään tapahtumasi verkko-osoite. Ota mukaan myös http- tai https-osio linkin alusta.
  5. Klikkaa ratasta.
  6. Näkyviin aukeaa ruutu. Merkitse siinä rasti kohtaan ”avaa linkki uuteen välilehteen”.
  7. Klikkaa oikealta alhaalta ”päivitä”.
  8. Tarvittaessa voit poistaa linkin linkkityökalun oikealla puolella olevalla napilla. Vie kursori tekstieditorissa linkin kohdalle ja klikkaa kyseistä linkinpurkunappia.

Tapahtuman ajankohta

Tärkeää! Jotta tapahtumasi tiedot näkyvät oikein verkkosivuillamme, osa tiedoista pitää laittaa muualle kuin avoimeen tekstikenttään. Tällaisia tietoja ovat tapahtuman ajankohta, tapahtumapaikka, järjestäjä, matkat, laji ja alusta.

Ajankohta-tiedot tuovat tapahtumasi näkyviin kalenterissa oikeassa kohdassa. Rullaa tai vieritä tapahtuman luontisivua alaspäin. Pääpalstasta löydät kohdan ”Time and Date”.

Tärkeää. Merkitse tapahtumalle sekä alku- että loppupäivä ja aika – vaikka tapahtuma olisi yksipäiväinen. Mikäli jätät kohdan ”Event End” tyhjäksi, järjestelmä ikävä kyllä muuttaa julkaisun yhteydessä tapahtuman päiväksi julkaisupäivän. Kyseessä on järjestelmän ominaisuus, johon emme voi tällä hetkellä vaikuttaa. Muutoinkin on hyvä, että tapahtuman alku- ja loppupäivä sekä aika merkitään oikein, sillä tällöin tiedot ovat sivuston lukijan käytettävissä. Alkuajaksi kannattaa yleensä laittaa ensimmäisen startin aika, loppuajaksi voit arvioida kisakeskuksen sulkeutumisen.

Älä koske aikojen alla oleviin säätimiin. Niiden arvot ovat oletuksena NO.

Tapahtumapaikka

Aseta seuraavaksi tapahtumapaikka. Vieritä ”Time and Date” -kohdasta pykälä alaspäin ja löydät kohdan ”Location and Venue”.

Jos et ole tehnyt aiemmin tapahtumapaikkaa, klikkaa ”Create a new location”. Suosituista tapahtumapaikoista voit toki etsiä ensimmäiselläkin kerralla paikan kohdasta ”Select a location from list”.

Kirjoita kohtaan ”Location Name” tapahtumapaikan nimi. Jos tapahtumapaikka ei ole maanlaajuisesti tarpeeksi tunnettu, lisää mukaan kaupunki tai kunta. Kirjoita esimerkiksi Pirkkolan urheilupuisto, Helsinki. Älä käytä omaan kisaasi liittyvää nimeä vaan käytä kisakeskuksen paikan yleistä nimeä. Jos kisakeskus on vaikkapa Hotelli Nuuksio, kirjoita se – älä esimerkiksi Nuuksio Classicin kisakeskus.

Kirjoita tapahtumapaikan katuosoite kohtaan ”Location Address” ja paikkakunta kohtaan ”Location City”. Postinumeroa ei tarvita. Anna lisäksi sijainti koordinaatteina kohtiin ”Latitude” ja ”Longitude”. Koordinaatit tuovat tapahtumasi kalenterisivun yläosassa olevalle kartalle, kun käyttäjä tarkastelee tapahtumasi kuukautta.

Koordinaatit saat esimerkiksi osoitteesta www.latlong.net. Kirjoita tapahtumasi osoite kyseisellä sivulla kohtaan ”Place Name” muodossa katuosoite, kaupunki ja klikkaa ”Find”. Latitude ja Longitude ilmestyvät alla oleviin kenttiin. Valitse latitude, kopioi se ja liitä tapahtumasi tietoihin. Valitse longitude, kopioi se ja liitä tapahtumasi tietoihin.

Voit hakea koordinaatit myös Google Mapsista osoitteesta maps.google.fi, joskin haku sieltä vaatii hieman enemmän klikkailua. Kirjoita hakukenttään tapahtumapaikkasi osoite ja hae tapahtumapaikka. Tapahtumapaikan kohdalle kartalle tulee nuppineula-symboli. Klikkaa sitä hiiren oikealla painikkeella. Klikkaa ”Mitä täällä on”. Sivun alareunaan tulee pieni ruutu, jossa on paikkatiedot ja alimmalla rivillä koordinaatit. Ensimmäinen luku on latitude, toinen longitude.

Klikkaa lopuksi ”Add new”.

Valitse vielä tapahtumapaikan alta säätimistä ”Generate Google Map from the address” -kohtaan YES. Tämä valinta tuo tapahtumasi sivulle kartan.

Tapahtuman järjestäjä

Siirry alaspäin kohtaan ”Organizer”. Merkitse tapahtumallesi tapahtumajärjestäjä. Jos tapahtumiasi on jo julkaistu, klikkaa ”Select a organizer from list”.

Jos olet uusi järjestäjä, klikkaa ”create a new organizer” ja täytä ikkunassa pyydetyt tiedot. Ohjeet täyttämiseen löydät tästä ohjeesta hieman alempaa kohdasta ”tarkista ja muokkaa järjestäjätietoja”.

Valitse ikkunasta ”Select from the list”. Kirjoita avautuvaan kenttään järjestäjäseuran, -yhdistyksen tai -yhtiön alku tai etsi järjestäjä vierittämällä listalta. Kun löydät järjestäjän, valitse se ja klikkaa ikkunasta ”save changes”.

Järjestäjä tulee näkyviin ”Organizer”-palkin alle.

Tarkista ja muokkaa järjestäjätietojasi klikkaamalla löytämäsi järjestäjän perässä olevaa kynän kuvaa.

Kirjoita järjestävän seuran sähköpostiosoite tai puhelinnumero kenttään ”Organizer Contact Information”.

Voit antaa myös järjestäjän postiosoitteen ja linkin järjestäjän sivuille.

Jos annoit linkin järjestäjän sivuille, klikkaa YES kohtaan ”Open link in new window”.

Voit ladata mukaan järjestäjän kuvan tai esimerkiksi logon.

Klikkaa lopuksi ”Save changes”.

Linkki tapahtumasi verkosivulle

Luo linkki tapahtumasi verkkosivulle. Rullaa alaspäin kohtaan ”Learn more about event link”. Kyseisen tekstin alapuolella on kenttä, johon kirjoitat tapahtumasi verkkosivun osoitteen. Kirjoita osoite kokonaan, esimerkiksi http://www.kytajatrail.com. Huomioi, että linkin alkuun pitää kirjoittaa myös http:// tai https:// riippuen tapahtumasi verkkosivun osoitteesta.

Millainen tapahtumasi on? – Merkitse tapahtuman laji!  

Merkitse vielä tapahtumaasi kategoriatiedot. Tietojen täyttäminen on tärkeää, jotta tapahtumasi löytyy hakutuloksista ja juoksumatkat näkyvät kalenterissamme tapahtuman tiivistelmänäkymässä.

Muista merkitä myös tapahtuman laji (juoksu, hiihto, pyöräily, triathlon), jotta tapahtuma näkyy myös lajisivujen kalentereissa.  Etsi oikeasta palstasta kohta ”Laji Categories” ja rastita tapahtumaasi kuvaavat valinnat.

Etene oikeassa palstassa alaspäin ja rastita vastaavasti ”Alusta Categories” ja ”Matka Categories”.

Tapahtumakuvan lisääminen

Tapahtumasivustasi tulee vetävämpi, kun mukana on näyttävä kuva. Kuva ei ole pakollinen, mutta suosittelemme sitä lämpimästi. Tärkeää: Sinulla pitää olla julkaisuoikeudet käyttämääsi kuvaan. Jos et ole oikeuksista varma, kysy asia kuvaajaltasi kirjallisesti esimerkiksi sähköpostitse.

Tärkeää: Tallenna kuva .jpg-muodossa. Anna kuvan nimeksi tapahtumasi nimi, esimerkiksi NuuksioClassic.jpg. Aseta kuvan leveydeksi 1000 px ja korkeudeksi noin 500 px.

Edistyneen käyttäjän ohje: Jos käytät kuvankäsittelyyn Adobe Photoshop Elementsiä, tallenna kuva ”Save for web” -toiminnolla, koska se optimoi kuvan verkkokäyttöön sopivaksi. Käytä jpg-pakkauksessa tasoa 60 %. Jos tallennat kuvan jollakin muulla ohjelmalla, käytä silloinkin jpg-pakkauksessa tasoa 60 %.

Vieritä hallinnassa tapahtumasivuasi alaspäin ja etsi oikeasta palstasta kohta ”Event Image”. Klikkaa ”Set Event Image”.

Esiin aukeaa suuri ikkuna. Voit joko raahata ja pudottaa (drag & drop) kuvan kyseiseen ikkunaan tai hakea kuvan tietokoneesi valikoista klikkaamalla ”Valitse tiedostot” (”Upload Files”).

Odota, kunnes kuvasi latautuu mediakirjastoomme. Etenemisen näet kuvatiilien vasemmassa ylänurkassa olevasta lautasdialogista. Kun kuva on latautunut, sen päälle tulee ✔ -merkki. Kirjoita oikeaan palstaan tapahtumasi nimi kohtaan ”Vaihtoehtoinen teksti”. Voit kirjoittaa kuvaajan kohtaan ”Kuvateksti” muodossa Kuva Keijo Kuvaaja

Klikkaa lopuksi ”Set Event Image”. Ikkuna sulkeutuu ja esikatselu tulee ”Event Image” -laatikkoon. Esikatselussa kuvasta näkyy vain osa, mutta tapahtumasi yhteydessä kuva näkyy silti kokonaan.

 

Esikatselu ja julkaisu

Vieritä hallinnassa tapahtumasivusi yläreunaan. Klikkaa oikealta ylhäältä ”Tallenna luonnos” ja ”Esikatsele”. Esikatselu aukeaa uuteen selainikkunaan. Jos kaikki on kunnossa, klikkaa ”Julkaise” ja odota kunnes julkaisu menee läpi. Valmista on silloin, kun vieressä oleva teksti ja tekstieditori ovat jälleen latautuneet käyttökuntoon.

Uloskirjautuminen

Kun olet tehnyt haluamasi työt, kirjaudu ulos tapahtumatunnukseltasi. Tämä on erityisen tärkeää, mikäli käytät yhteiskäyttöistä tietokonetta tai tablettia. Uloskirjautumisen löydät oikeasta ylänurkasta. Vie kursori kohtaan ”Tervehdys, [Tapahtumajärjestäjän nimi]”. Valitse aukeavasta valikosta > Kirjaudu ulos.

Tapahtuman muokkaus

Valitse ohjausnäkymästä vasemmalta > Events ja aukeavasta valikosta > Events

Näkyviin aukeaa tapahtumat, joita tapahtumajärjestäjä-tunnuksellasi on aiemmin tehty. Vie kursori sen tapahtuman päälle, jota haluat muokata. Klikkaa > Muokkaa.

HUOM! Mikäli tunnuksellasi ei ole luotu syksyn 2019 jälkeen yhtään tapahtumaa, näet listan kaikkien järjestäjien kaikista tapahtumista. Et voi kuitenkaan muokata muiden tekemiä tapahtumia.

Muokkausten näkymä

Tee tarvittavat muokkaukset. Katso tämän ohjeen kohdasta ”Uuden tapahtuman lisääminen” ohjeet siitä, mitä tapahtumassasi kannattaa vähintään olla esillä.

Voit esikatsella tekemäsi muutokset ennen niiden julkaisua klikkaamalla oikealta ylhäältä > Esikatsele muutokset. Päivitä muutokset näkyviin sivuillemme klikkaamalla > Päivitä.

Mikäli et teekään muutoksia, voit yksinkertaisesti palata tapahtumiesi listaukseen klikkaamalla vasemmalta > Events.

Uloskirjautuminen

Kun olet tehnyt haluamasi muutokset, kirjaudu ulos tapahtumatunnukseltasi. Tämä on erityisen tärkeää, mikäli käytät yhteiskäyttöistä tietokonetta tai tablettia. Uloskirjautumisen löydät oikeasta ylänurkasta. Vie kursori kohtaan ”Tervehdys, [Tapahtumajärjestäjän nimi]”. Valitse aukeavasta valikosta > Kirjaudu ulos.

Tapahtuman luonti aiemman tapahtuman pohjalta

Voit luoda seuraavan vuoden tapahtuman kokonaan uutena tapahtumana tai kahdentaa aikaisemman tapahtumasi. Mikäli kahdennat tapahtuman, tarkistathan erityisen tarkasti, että vähimmäistiedot ovat mukana oikeissa paikoissa. Vähimmäistiedot ja niiden lisäämisen ohjeet löydät tämän ohjeen kohdasta ”Uuden tapahtuman lisääminen”.

Tapahtuman kahdentaminen (Duplicate event) sopii erityisen hyvin sarjakisoihin, joissa toistuu sama reitti. Tapahtumaa kahdentaessa tapahtumakalenteriin syntyy uusi tapahtuma valitsemasi tapahtuman tietojen pohjalta.

Voit kahdentaa tapahtuman tapahtumahallinnassa joko tapahtumasivulta tai tapahtumien listaussivulta.

Tärkeimmät muutokset

Päivitä vähintään tapahtuman otsikko ja tapahtuman ajankohta.

Tärkeää: Päivitä tapahtuman ajankohta alla olevan kuvan mukaiseen ”Time and Date” -kohtaan. Anna tapahtumalle myös loppuaika. Nämä tiedot määrittelevät, minkä päivämäärän kohdalla tapahtumasi näkyy kalenterissamme. Kohdan löydät rullaamalla tapahtumatietoja alaspäin.

Huom! Mikäli et anna tapahtumalle loppuaikaa, järjestelmä muuttaa tapahtuman alkamispäiväksi sen päivämäärän, jona muokkaat tapahtumaa. Kyseessä on järjestelmän ominaisuus, jonka kanssa joudumme ikävä kyllä elämään.

Esikatselu ja julkaisu

Kun olet tehnyt uuteen tapahtumaasi tarpeelliset muutokset, esikatsele uusi tapahtumasi. Tämä tapahtuu klikkaamalla oikeasta ylänurkasta nappia ”Esikatsele muutokset”. Jos kaikki näyttää hyvältä, julkaise tapahtumasi oikealta yläosasta löytyvästä ”Julkaise” -napista.

Uloskirjautuminen

Kun olet tehnyt haluamasi muutokset, kirjaudu ulos tapahtumatunnukseltasi. Tämä on erityisen tärkeää, mikäli käytät yhteiskäyttöistä tietokonetta tai tablettia. Uloskirjautumisen löydät oikeasta ylänurkasta. Vie kursori kohtaan ”Tervehdys, [Tapahtumajärjestäjän nimi]”. Valitse aukeavasta valikosta > Kirjaudu ulos.