Kevään 2024 juoksukurssi

Vielä ehtii mukaan Juoksijan kevään 2024 juoksukurssille, jonka valmentajina toimivat Taru ja Lauri Palsa! Kurssi on tarkoitettu eritasoisille juoksijoille.

Juoksijan kevään 2024 juoksukurssi – valmennuksen sisältö ja rakenne

Kurssi koostuu joka toinen viikko järjestettävistä harjoituksista ja väliviikoilla tarjottavista harjoitusohjeista ja -vinkeistä.

Kevätkausi (6.3.-12.6.2024)  sisältää yhteensä 8 harjoituskertaa, mutta kurssin voi aloittaa myös kesken kauden tai osallistua vain yksittäisille harjoituskerroille oman tarpeen mukaan. 

Harjoitukset

Harjoitukset järjestetään joka toinen viikko, 6.3.-12.6.2024, klo 17.30. Yhden harjoituksen kesto on n. 75–90 min. Kokoontumispaikka on Eläintarhan kentän eteläpäädyn portilla osoitteessa Vauhtitie 6, Helsinki (parkkipaikan puolella). Kurssiin sisältyy kaksi harjoituskertaa Olympiastadionin tunnelin 400 metrin juoksuradalla.

Yksittäiset harjoitukset koostuvat alkuverryttelystä, koordinaatioharjoitteista, pääharjoituksesta, liikkuvuusharjoituksesta ja loppuverryttelystä.

Harjoitusvinkit

Väliviikoilla juoksijoille tarjotaan harjoituskuvaus omatoimiseen laatuharjoitukseen sekä vinkkejä ja tietoa juoksuharrastukseen. Harjoituskuvaukset tukevat ajankohtaisen teeman mukaista omatoimista harjoittelua sekä tarjoavat lisätietoa juoksijana kehittymiseen. 

Osallistumalla juoksukurssiin juoksija saa:

1. Mahdollisuuden kannustavaan yhteisölliseen juoksuharrastukseen.

2. Laadukkaan harjoittelukokonaisuuden.

3. Ohjatut liveharjoitukset Helsingin keskustan tuntumassa (8 kpl).

4. Ohjeistukset omatoimisiin laatuharjoituksiin ohjelman mukaisesti sekä ajankohtaista tietoa ja vinkkejä juoksijana kehittymisen tueksi.

5. Kaksi harjoituskertaa Olympiastadionin tunnelin 400 metrin juoksuradalla.

Harjoituksien ajankohdat ja teemat

Harjoitusten kokoontumispaikka on Eläintarhan kentän eteläpäädyn portilla osoitteessa Vauhtitie 6, Helsinki (parkkipaikan puolella). 

Harjoituspäivä ja aikaLähtöpaikkaHarjoitusteemat*
Ke 14.2., klo 17.30

Eläintarhan kenttä, Vauhtitie 6 (eteläpäädyn sisäänkäynti parkkipaikan puolella)

Avoin yhteislenkki / peruskestävyys,
tarvittaessa kaksi vauhtiryhmää
Ke 6.3., klo 17.30Eläintarhan kenttä, Vauhtitie 6 (eteläpäädyn sisäänkäynti parkkipaikan puolella)Kauden aloitus /
Vauhtileikittely
Ke 20.3., klo 16.45Olympiastadionin tunneli, Paavo Nurmen tie 1 (sisäaula tornin juurella)Nopeus / Juoksutekniikka
Ke 3.4., klo 17.30Olympiastadionin tunneli, Paavo Nurmen tie 1 (sisäaula tornin juurella)Vauhtikestävyys
To 18.4., klo 17.30Eläintarhan kenttä, Vauhtitie 6 (eteläpäädyn sisäänkäynti parkkipaikan puolella)Maksimikestävyys
To 2.5., klo 17.30Eläintarhan kenttä, Vauhtitie 6 (eteläpäädyn sisäänkäynti parkkipaikan puolella)Nopeus / Lajinomainen voima
Ke 15.5., klo 17.30Eläintarhan kenttä, Vauhtitie 6 (eteläpäädyn sisäänkäynti parkkipaikan puolella)

Vauhtikestävyys
Ke 29.5., klo 17.30Eläintarhan kenttä, Vauhtitie 6 (eteläpäädyn sisäänkäynti parkkipaikan puolella)

Maksimikestävyys
Ke 12.6., klo 17.30Eläintarhan kenttä, Vauhtitie 6 (eteläpäädyn sisäänkäynti parkkipaikan puolella)

Kauden lopetus /
Vauhtileikittely

  • * Jokaisella kerralla harjoitusteema sekä sisällöllinen aihe, jota käsitellään harjoituksen aikana sekä omatoimiharjoituksen ohjeistuksessa. Sisältöaiheet valitaan osallistujakyselyn perusteella.
  • * Live-juoksukertojen välissä kurssille osallistujille tarjotaan ohjeet teeman mukaiseen omatoimiharjoitukseen.

Positiivinen näkökulma juoksuun

Kurssi pohjautuu positiiviseen ja voimauttavaan näkökulmaan juoksusta.

Juoksu on lähtökohtaisesti myönteinen asia elämässä, joten kurssilla erityistä huomiota kiinnitetään kannustamiseen, juoksun iloon ja positiiviseen tavoitteellisuuteen.

Turvallinen tila

Juoksu on ihmisiä eri taustoista tervetulleeksi toivottava laji. Haluamme tarjota mahdollisuuden jokaiselle osallistujalle kokea olevansa kunnioitettu ja kuultu.

Valmennuksen keskeinen pyrkimys on luoda turvallinen tila juoksijoille, joka pohjautuu jokaista kunnioittaviin toimintaperiaatteisiin. Kurssilla harjoittelu on syrjimätöntä ja siinä vältetään kritisointia ja negatiivista kilpailua tai vertailua.

Loukkaantumisten osalta, riskien ottamisen sijaan harjoittelussa korostetaan ennaltaehkäisevän toiminnan merkitystä.

Juoksijana kehittyminen

Harjoittelu pohjautuu kestävään, pitkäjänteiseen ja kokonaisvaltaiseen näkemykseen juoksusta. Monipuoliset harjoitteet, ohjeet, neuvot ja ideat auttavat juoksijoita tunnistamaan omia vahvuuksiaan ja löytämään itselleen omanlaisen tavan juosta ja kehittyä.

Harjoitukset suunnitellaan niin, että jokainen voi osallistua niihin omista lähtökohdistaan. Tarkkaan määriteltyjen tasojen sijaan harjoituksen suunnitellaan esimerkiksi aika- ja tuntemusperustaisesti niin, että jokainen voi toteuttaa harjoitukset oman tasonsa mukaisesti turvallisesti ja kehittävästi.

Jokainen juoksija on oma yksilönsä esimerkiksi iältään, kokemukseltaan ja tavoitteiltaan. Harjoitusten tarkoituksena on vahvistaa ja voimauttaa juoksijoita kehittymään juoksijana. Tarkoituksena luoda pohja elämänmittaiselle juoksuharrastukselle.

Varaa kurssi

Juoksukurssi 1 kerta 29.5.2024, teemana maksimikestävyys

25,00 

Tule mukaan Juoksijan kevään 2024 juoksukurssille!  Osta tästä yhden kerran osallistuminen 29.5.2024 -kerralle, aiheena maksimikestävyys. Harjoituspaikkana on Eläintarhan kenttä, Vauhtitie 6, eteläpäädyn sisäänkäynti parkkipaikan puolella klo 17.30. 

 

 

Tuotetunnus (SKU): 1111 Osastot: ,
Lue lisää

Juoksukurssi 1 kerta 12.6.2024, teemana vauhtileikittely

25,00 

Tule mukaan Juoksijan juoksukurssille!  Osta tästä yhden kerran osallistuminen 12.6.2024 -kerralle, teemana vauhtileikittely. Harjoituspaikkana on Eläintarhan kenttä, Vauhtitie 6, eteläpäädyn sisäänkäynti parkkipaikan puolella klo 17.30. 

 

 

Tuotetunnus (SKU): 1112 Osastot: ,
Lue lisää

Varaus- ja peruutusehdot

Asiakas voi peruttaa  kurssivarauksen 14 vrk ennen kurssia, verkkomaksun palautuksesta veloitamme 5 euroa käsittelykuluja. Peruutus tulee tehdä sähköpostilla osoitteeseen asiakaspalvelu@juoksija-lehti.fi. Peruutuksia ei vastaanoteta muilla tavoin, kuten puhelimitse. 

Jos peruminen tapahtuu alle 14 vuorokautta ennen kurssin alkua, kurssimaksu peritään kokonaisuudessaan. 

Sairastumistapauksissa ota mahdollisimman pian yhteyttä asiakaspalveluun. Kurssimaksu palautetaan, mikäli osallistuja toimittaa lääkärin todistuksen, joka osoittaa hänen olevan estynyt osallistumaan kurssiin.

Mikäli kurssi on jo maksettu verkkomaksuna ja kurssi peruuntuu, kurssimaksu palautetaan kokonaisuudessaan maksajan tilille. Juoksijalla on oikeus peruuttaa kurssi vähäisen osallistujamäärän tai muun syyn vuoksi. Juoksija pidättää itselleen oikeuden ohjelmamuutoksiin.

Juoksija ei ole vastuussa välillisistä vahingoista eikä asiakkaalle sattuneista loukkaantumisista. Juoksija ei myöskään vakuuta asiakasta hänen kurssinsa ajaksi, vaan asiakas on itse vastuussa vakuutuksistaan.

Taru palsa, koordinaatio

Taru Palsa

Juoksijan juoksukurssin valmentaja Taru Palsa on fysioterapeutti ja kestävyysjuoksija. Lue linkistä Tarun artikkeli Koordinaatioilla iskuun.

Lue artikkeli

Lauri Palsa

Lauri Palsa on valmentaja ja tutkija. Lue linkistä Lauri Palsan ja Pekka Mertalan kirjoittama artikkeli Juoksudata käyttöön –  ihmislähtöistä tutkimustietoa juoksuteknologiasta.

Lue artikkeli

Juoksukurssi 2024

Tule mukaan Juoksijan kevään 2024 juoksukurssille! Valmentajina Taru ja Lauri Palsa.

Juoksukurssi on suunniteltu kaiken tasoisille juoksijoille tarjoten laadukasta ohjausta ja yhteisöllistä juoksuharrastusta. Harjoitusohjelma rakentuu harjoitusjaksoista, sisältäen sekä ohjattuja liveharjoituksia että omatoimista harjoittelua tukevia vinkkejä.

Kurssin tarkoituksena on tukea juoksijoiden kehittymistä kestävällä, pitkäjänteisellä ja kokonaisvaltaisella lähestymistavalla.

Liity mukaan ja ota askel kohti juoksu- ja hyvinvointitavoitteitasi!

juoksukurssi 2024