Asics GEL-Kayano 30

Lyhyesti

Työkenkä uudistui. Asicsin lippulaivamalli Kayano uudistettiin 30-vuotissynttärien kunniaksi perin pohjin.

Kuvaus

Ikonisena pronaatiotukikenkänä tunnettu Kayano on edelleen äärimmäisen mukava, laadukas ja vakaa.

Uusi Asics GEL-Kayano 30 istuu tiiviisti ja mukavasti jalkaan. Kantapää pysyy tukevassa kantaosassa hyvin paikallaan. Päällinen on laadukas ja sopivan joustava, mutta helteillä varsin kuuma. Iltti on juuri sopivan paksu, pehmeä ja leveä, ja se syleilee jalkapöytää miellyttävän tiukasti. Lesti on normaali tai aavistuksen leveänpuoleinen.

Uudistettu pronaatiotuki antaa riittävän tuen sitä tarvitseville. Se ei kuitenkaan pakota liikaa askelta, joten Kayano on valmistajan lupauksien mukaisesti vaihtoehto myös neutraaliaskelisille juoksijoille. Iskunvaimennus on muhkea, mutta ei kuitenkaan upottava.

Osa testaajista luonnehti välipohjan tuntumaa napakaksi tai jopa kovahkoksi, ja juoksutuntumaa pidettiin myös aavistuksen raskaana. Ounastelemme vaimennuksen ominaisuuksien pääsevän oikeuksiinsa erityisen hyvin kannan kautta askeltavilla sekä hieman raskastekoisempien juoksijoiden jalassa. Kengän rakenne on sen verran vankka, että iskarit eivät mene pohjaan ihan helposti.

Väli- ja ulkopohja ovat erittäin leveitä, joten Kayano puksuttaa vakaasti kuin juna. Ulkopohja kaartuu päkiäosasta melko jyrkästi, mikä edistää luontevaa rullaavuutta. Kimmoisuuttakin on tämän kategorian kengäksi ihan riittävästi, joten painoaan kevyemmän tuntuisella tossulla voi kirmata jonkun satunnaisen vauhtitreeninkin. Parhaimmillaan se on kuitenkin perusharjoittelussa sekä rauhallisten ja pitkien lenkkien taivaltamisessa. Ulkopohjassa on mojova kerros kulutusta kestävää kumia, eikä siinä ole kiviä kerääviä koloja.

Ulkonäössä Asics on pelannut varman päälle. Tummanpuhuvat testitossut eivät juuri säväytä, toisaalta rapakeleilläkään kenkää ei värityksen takia tarvitse säästellä. Ehkä hyvä niin, sillä tämä kenkä on tehty kovaan käyttöön. 

Asics GEL-Kayano 30

  • Paino 322 g (M: US 10,5), 252 g (N: US 8) 
  • Droppi 10 mm 
  • 200 €
  • asics.com

+ Plussat

  • istuvuus
  • vakaus, mukavuus
  • sopii myös neutraaliin askeleeseen

– Miinukset

  • hieman raskas juoksutuntuma
  • vanhoille Kayano-faneille liian erilainen? 

Lue myös:

Asics GEL-Nimbus 25

Lisätiedot
Käyttötarkoitus

Harjoituskenkä

Merkki

Asics

Tuki / Ohjaus

Ylipronaatio

Välineryhmä

Kengät