Asics Metaspeed Edge+

Lyhyesti

Eleetön huipputossu

Kuvaus

Metaspeed+ -sarjan uudet kengät esiteltiin Malagassa huhtikuun lopussa (lue lisää jutusta Vauhtia palmujen alla – Asics: Meta Time Trials). Hiilikuitulevyllä vahvistetuissa Sky+ ja Edge+ -malleissa on käytössä uusi FF Blast Turbo -välipohjamateriaali.

SAIMME TESTIIN Metaspeed Edge+ -mallin, joka sopii valmistajan mukaan ”cadence”-tyylin juoksijalle, joka kiihdyttää vauhtiaan askelrytmiään tihentämällä. Sisarmalli Metaspeed Sky+ on parhaimmillaan ”stride”-tyyppisellä juoksijalla, joka pidentää askeltaan vauhdin kiihtyessä.

EDGEN ISTUVUUS on onnistunut. Juuri riittävästi pehmustettu kantakuppi on sopivan kapea, ja kantapää pysyy tukevasti paikallaan reippaassa vauhdissa. Nauhoitus on kisakenkään osuvasti tiheä, ja röpelöpintaiset nauhat pysyvät siinä mihin ne kiristää. Hyvin ohuesta iltistä huolimatta nauhat eivät paina nilkkaa. Etuosa on kapeahko ja varsin matala eli jalka pysyy tiukasti paikallaan. Päällinen on etuosasta hieman läpikuultavaa ja joustamatonta – sekin edistää kisahenkistä istuvuutta.

VAIMENNUS on luonteeltaan yllättävänkin napakkaa, ja hitaissa vauhdeissa tossu ei tunnu kummoiselta. Edge herää kuitenkin eloon, kun juoksija laittaa kunnolla jalat liikkeelle. Kimmoisuutta löytyy ja vaimennus selvästikin toimii luontevimmin kovissa vauhdeissa. Päkiän tuntuma on hyvä, ja Edge rullaa upeasti eteenpäin askel askeleelta. Hiilikuitulevy ja jalan ulkosyrjälle levittäytyvä välipohja vakauttavat askellusta. Juoksutuntuma on vaivaton, ja Edgellä kelpaa lähteä kisapäivänä reitille, lyhyistä matkoista aina puolimaratoniin asti – ja aktiivi- ja kilpajuoksijat taittavat tällä maratoninkin.

METASPEED SKY+ -MALLIN erot Edgeen ovat muun muassa pienempi droppi (5 mm) ja välija ulkopohjan kaarevuus. Sky’ssa pohja kaartuu jyrkemmin lähempänä varpaita. Myös hiilikuitulevyn muoto on kahden version välillä erilainen

  • 250 €
  • Paino 211 g (M: US 9)
  • droppi 8 mm

+ Plussat

  • rullaavuus, vaivattomuus, keveys
  • vauhtijuoksuun sopiva vaimennus
  • ulkonäkö

− Miinukset

  • ulkopohjan pito ei paras mahdollinen 

Lue koko testi:

Hiilikuitukengät – testissä 5 kisakiituria

Lisätiedot
Käyttötarkoitus

Hiilikuitukenkä, Kevyt kisakenkä, Vauhtilenkit

Merkki

Asics

Tuki / Ohjaus

Neutraali

Välineryhmä

Kengät