Asics Novablast 3

Lyhyesti

Kepeä askel – parempi mieli

Kuvaus

UUSI ASICS NOVABLAST 3 julkistettiin isolla tohinalla ja Asicsin satsaukset siihen ovat kannattaneet. Testijuoksuissa Novablast osoittautui kevyeksi, kimmoisaksi ja mukavaksi treenikengäksi. Juoksutuntuma on miellyttävän eloisa, ja paksupohjaisuudestaan huolimatta tuntuma alustaan on luonteva.

KANTAKUPPI ISTUU mainiosti ja akilleksen kohdalta se on mukavasti pehmustettu. Saumattomaan ja tyylikkääseen päälliseen kaipasimme aavistuksen lisää sivuttaistukea, mutta kokonaisuudessaan kenkä istuu jalkaan kuitenkin mainiosti. Ilttiä on ohennettu ja muotoiltu uusiksi. Se jää aavistuksen ryppyyn nauhoja kiristellessä, mutta ei haittaa juostessa. Lestin leveys on keskitasoa.

Välipohjassa käytössä on FF Blast+ -materiaali. Luultavasti sen ansiosta kolmosversio on keventynyt samassa koossa rutkasti kakkosversioon verrattuna (M: US 9,5, 280 g-> 244 g). Kepeyden huomaa heti askelissa, ja kun vaimennuksen laadustakaan ei tarvitse tinkiä, käsillä on varsin maistuva tossu.

VAIMENNUSTA riittää pitkillekin lenkeille, mutta luonteva rullaavuus ja riittävä kimmoisuus toimivat reippaammassakin menossa. Kokenut juoksija luultavasti kaipaa kovimpiin vedätyksiin napakampaa alustatuntumaa, mutta kuntoilijalle tämä sopii perustreenailun lisäksi kisahommiinkin. Etenkin Novablastin ykkösversiosta tuttu kantaosan huojuminen on vähentynyt selvästi, osaltaan väli- ja ulkopohjan lievän levenemisen ansiosta. Meno on siis aiempaa vakaampaa.

Modernisti muotoiltu kenkä kääntää päitä lenkillä – ainakin silloin tällöin. Kepeää, monipuoliseen käyttöön sopivaa ja hyvin vaimennettua tossua etsivä ei taatusti pety Novablasteihin, eikä nämä jalassa tarvitse urbaaneilla juoksubaanoilla tinkiä tyylistäkään. 

 Asics Novablast 3

  • Paino 244 g (M: US 9,5), 203 g (N: US 7,5)
  • Droppi 8 mm
  • Hinta 150 €
  • asics.com

+ Plussat

  • kevyt, mukava ja kimmoisa vaimennus, sopii moneen käyttöön

– Miinukset

  • päällisessä voisi olla hieman enemmän sivuttaistukea 

 

TEKSTI PENA REKIRANTA KUVAT ARI J. HYYTIÄINEN

Lisätiedot
Käyttötarkoitus

Harjoituskenkä, Kevyt kisakenkä

Merkki

Asics

Tuki / Ohjaus

Neutraali

Välineryhmä

Kengät