Atomic Redster S9 Gen

Lyhyesti

Ketterä ja monikäyttöinen kuntoilijalle.

Kuvaus

Atomic Redster S9 Gen tarjoaa kovalla alustalla ponnistukseen hyvä tuen myös keulalta eli suksi toimii niin kuin se on suunniteltu. Voimakas 47-40-47 -sivuleikkaus ohjaa osaltaan lyhyttä suksea, ja tästä voi olla hyötyä kuntohiihtäjälle. Sen sijaan pehmeässä lumessa lyhyt ja muihin verrattuna etupainoinen luistelusuksi oli levoton, jolloin testaajien teki mieli siirtää side eteen, jotta suksen sai hallintaan paremmin ja keulalle enemmän painoa.

Koska suksi on lyhyt ja tasapainopiste lähellä suksen keskikohtaa, keula tuntuu pehmeässä lumessa todella lyhyeltä vauhdin kiihtyessä. Etupaineen kasvaessa keula voi leikata liikaa kiinni lumeen. Rauhallisessa hiihdossa S9 toimii paremmin myös pehmeässä lumessa.

Selvästi muita lyhyempi S9 vaatii hiihtäjältä riittävää totuttelua, jota pidemmillä suksilla hiihtäminen voi häiritä.

Testihiihdoissa kysymyksiä herätti se, mihin segmenttiin S9 on ensisijassa suunnattu, vaikka kevytrakenteinen Simen Hegstad Krüger onkin hiihtänyt S9:llä mitaleita. Lyhyenä ja ketteränä tämä suksi on kuntohiihtäjälle ehdottomasti kokeilemisen arvoinen, ja sitä olisi hyvä testata mahdollisimman erilaisissa oloissa.

Kuntohiihtäjä voi saada siitä ketterän ja helpon suksen. Se ei myöskään ole herkkä hiihtäjän oman painon vaihtelulle, ja sivuleikkaus tuo liukuihin vakautta. Hiihdon uusille mutta varsin kunnianhimoisin tavoittein liikkuville harrastajille se voi myös olla hyvä ostos. Ketterä ja monikäyttöinen kuntoilijalle.

Atomic Redster
Atomicin Redster S9 Gen -suksessa on huomattava sivuleikkaus 47-40-47 ja vain yksi pituus 183 cm.

Atomic Redster S9 Gen

Tasapainopiste:

  • Keula 52 %
  • Kanta 48 %

Katso koko testi: Kisatason luistelusukset testissä – ohjeet suksen valintaan

Lisätiedot
Käyttötarkoitus

Luistelusukset

Merkki

Atomic

Välineryhmä

Sukset