Fischer Speedmax 3D Skate 61K

Lyhyesti

Hyvä kokonaisuus, hiihdettävyys testin kärkeä.

Kuvaus

Fischerin toisessa testiparissa oli uusi 61K-runko, joka on suunniteltu hieman pehmeämmälle ja kosteamalle lumelle. Tämä luistelusuksi on saatavilla vain mustapohjaisena. Speedmax oli luistoltaan ylivoimaisesti heikoin, mutta hiihdettävyys oli ehdotonta parhaimmistoa.

Suksi palautuu potkun jälkeen hyvin vartalon alle, ja painealueet on sijoitettu hyvin. Hyvä hiihdettävyys vaatii kuitenkin, että hiihtotekniikka on kunnossa. Jos painopisteen saa tuotua eteen, suksen keula toimii potkussa mallikkaasti ja kannan painealue tuo liukuun vakautta.

Tasapainopiste sijaitsee toista senttiä taaempana kuin muissa suksissa. Hiihtäessä takapesäinen suksi saattaa tuoda erilaisilla tekniikoilla hiihtäville kuntoilijoille selkeitä eroja tuntemuksissa. Fischer Speedmax 3D Skate 61K on voimakkaasti kannasta lumessa kiinni ja keula elää. Jos paino jää taakse ja ylävartalo taittuu eteen keulan päälle, suksi pyrkii luistamaan alta pois.

Fischer on yksi luotettavimmista merkeistä saada alleen hyvin toimiva suksi. Tasalaatuisuus tulee esiin siinä, että suksien kanta toimii yleensä aina samalla tavalla ja parien välinen vaihtelu on vähäistä. Speedmaxista sopivan rennon suksen löytäminen kuntoilijalle saattaa vaatia kuitenkin valitsijalta hieman enemmän työtä, jotta riittävän helppohiihtoinen pari löytyy.

Uutta 61K-suksea ei ole saatavilla tällä kaudella ollenkaan transparenttipohjalla. Speedmaxin viime kauden transparenttipohjan luisto oli selkeästi heikompi kuin Salomonin ja Rossignolin valkopohjien.

Fischer Speedmax 3D Skate 61K

Tasapainopiste:

  • Keula 54 %
  • Kanta 46 %

Katso koko testi: Kisatason luistelusukset testissä – ohjeet suksen valintaan

Lisätiedot
Käyttötarkoitus

Luistelusukset

Merkki

Fischer

Välineryhmä

Sukset