Garmin Enduro

Lyhyesti

Akunkeston mestari. Enduro lataa akkuaan auringosta!

Kuvaus

Garmin Enduron akku kestää hämmästyttävän pitkään. Testissämme se jaksoi kaksi viikkoa, joiden aikana tarkka gps-paikannus oli treenilokeissa päällä lähes 30 tuntia. Yksittäiselle lokille Garmin lupaa 70 tunnin akunkestoa tarkalla paikannuksella. Näytöllä ja sen reunoilla olevan aurinkolatauksen pitäisi tuoda kymmenisen tuntia lisää, jos keli on sopiva.

Virtapihille gps-tilalle luvataan peräti 200 tai aurinkolatauksen avulla 300 tunnin kesto. Akkua syöviä toimintoja voi raksia pois tai käyttöön eri virtatiloissa, joten ideaali yhdistelmä pitäisi löytyä.

AKUNKESTON nimissä Endurosta puuttuvat kartat ja musiikin soitto suoraan kellosta kuulokkeisiin. Reitin saa toki Enduroon murupolkuna ja siihen liittyvinä käännösohjeina. Ikävä kyllä niiden seuraaminen ei ole maastossa läheskään yhtä selkeää kuin topografiselle karttapohjalle piirtyvässä jäljessä.

Muutoin uutuus on ominaisuuksiltaan pitkälti kuin Fenix 6 Pro tai Forerunner 945. Enduro maksaa kuitenkin hieman enemmän.

Kooltaan isoimman Fenixin kokoinen Enduro tuntuu todella kevyeltä titaaniversiona. Osittain kepeys johtuu tarroilla kiinnittyvästä mukavasta nylonrannekkeesta. Tilalle voi hankkia isoimman Fenixin pikakiinnitteisen hihnan useista vaihtoehdoista.

ENDURO tuo pieniä parannuksia kellon sovelluksiin, ja ne päivittyvät esimerkiksi Fenixin tuoreisiin malleihin. Mikäli lataat kelloon ennalta reitin, Climbpro seuraa ja ennakoi aiempien nousujen tavoin nyt myös laskuja.

Maksimaalisen hapenottokyvyn laskenta on tarkentunut polkujuoksussa. Uutena lajina Enduroon tuli ultrajuoksu. Siinä huoltojen ajat on helppo kirjata erikseen hieman samoin kuin triathontilassa vaihdot. Z

  • Paino titaaninen 58 g ja teräksinen 72 g
  • Hinta 860–960 €
  • garmin.com

+

  • Akunkesto
  • keveys

  • karttojen ja musiikin puute

Teksti Tomi Savolainen Kuvat Garmin

Lisätiedot
Käyttötarkoitus

Älykellot, Sykemittarit, Urheilukellot

Välineryhmä

Älykäs harjoittelu, Hiihto, Juoksu, Triathlon

Merkki

Garmin