Garmin Fenix ja Epix

Lyhyesti

Ominaisuusjätit.

Kuvaus

Garmin Fenix 7 Pro toi aiempaan 7-mallin todella laajaan ominaisuuslistaan vain pieniä uutuuksia. Aiemmin vain isoimmassa X-versiossa ollut kätevä led-lamppu tuli kuitenkin näytön kupeeseen kaikkiin kokoihin. Valo auttaa pimeällä ulkonakin etenkin lumisella alustalla kävellessä, mutta hiihtäessä se ei hyödytä.

Hieman lisää akunkestoa kesän valoisina päivinä ulkona tuova aurinkolataus on kaikissa 7 Pro -malleissa, kun aiemmin ominaisuutta ei ollut perusversioissa.

Rannesykeanturi uudistui ja näyttää sykkeen testiemme perusteella edeltäjiensä tavoin kilpailijoitaan luotettavammin. Fenix Pro pystyy juoksussa valtaosan ajasta jopa hankalaan testiranteeseen. Sopivasti kiristettynä keskivaikean ranteen syke näkyi juostessa lähes aina oikein. Tämä ei tosin päde hiihtoon, jossa osumatarkkuus on yhä Garminillakin satunnaisempi.

Kevään 2023 uutuus toi kellon ohjelmistoon kestävyys- ja mäkipisteet. Ominaisuuksien suurin hyöty lienee tietoisuus kestävyys- ja mäkiharjoittelun kertymisestä sekä vihjeet siitä, millainen harjoittelu tuo pisteitä.

Testissä mäkipisteet laskivat selvästi, kun kunnon lumisateet toivat hangen tuntureille. Lenkit suuntautuivat huippupolkujen sijaan ensilumen laduille, joissa yksittäiset mäet olivat matalampia ja myös nousumetrien kertymä pieneni.

Testasimme alkukesällä myös Fenix 7 Pron rinnakkaismallin. Garmin Epix Pro erottuu paristaan Suunto Racen tavoin kirkkaalla amoled-näytöllä. Sekä Fenixistä että Epixistä on useita värejä ja versioita.

Haasteet näyttötekniikan kanssa yhdistävät merkkejä. Akunkeston takia näytön kannattaa sammua kokonaan, kun sitä ei tarvita. Myös Epix Prossa havaitsimme, että näytön heräämisessä riittää parannettavaa.

Fenixin tavoin Epix Pro on valittavissa kolmesta koosta. Akunkestossa pienin ja keskimmäinen Epix jäävät Suunto Racesta. Ominaisuuskirjoltaan Garmin on kuitenkin yhä selvästi edellä.

Garminin kartta on reitittävä ja muutenkin selvästi viimeistellympi, vaikka karttapohja on Suunnon tavoin Openstreetmap. Garmineihin voi ostaa myös kattavan maastokartan tai ladata omalla vastuulla kolmansien osapuolten tekemiä karttoja.

Garmin Fenix 7 Pro

  • 58–96 g (*), runkokoot 42, 47 ja 51 mm, 879–1 299 €

Garmin Epix Pro

  • 58–98 g (*), runkokoot 42, 47 ja 51 mm, 879–1 189 €
Lisätiedot
Käyttötarkoitus

Älykellot

Merkki

Garmin

Välineryhmä

Älykäs harjoittelu