Helly Hansen Odin Backcountry Infinity -kuoriasu

Lyhyesti

Turvallisesti takamailla.

Kuvaus

Helly Hansen tunnetaan laadukkaista asuistaan vaativiin oloihin, vesiltä vuoristoihin. Odin Backcountry Infinity -kuoriasu on kehitetty talvisia vuoristo-oloja varten, ja sitä ovat olleet testaamassa hiihtoammattilaiset, kuten vuoristo-oppaat.

Asussa on Helly Hansenin oma kolmikerroksinen kosteudenhallintajärjestelmä, jolla tavoitellaan vedenpitävyyttä ja hyvää hengittävyyttä. Ominaisuudet on saavutettu ilman kemikaaleja, eikä asu tarvitse uusintakäsittelyjä.

TESTASIMME Odin BC Infinityä maastolenkeillä ohuen kerraston kanssa. Asu soveltui pitkille rauhallisille lenkeille vesi-, räntä- ja lumisateessa hyvin.

Vedenpitävyyttä selvitimme normaalin sadelenkin lisäksi suihkuttamalla vetoketjuihin kohtisuoraan. Vetoketjut ja koko asu pitivät hyvin vettä.

Kokonaisuus on kevyt, XL-koossa 990 grammaa, ja se on sata grammaa kevyempi kuin vastaavat vaativiin oloihin tarkoitetut Goretex-asut.

TAKISSA on kaksi kätevää pystytaskua edessä ja sisäpuolella verkkotasku. Kekseliäät yksityiskohdat, kuten etuvetoketjun sijainti hieman sivussa, lisäävät käytännöllisyyttä. Kypärän kanssa sopivassa kiinteässä hupussa on pieni tarpeellinen lippa, ja hupun alaosa suojaa leukaa ja kasvoja. Vetoketjulliset aukot kainaloiden alla mahdollistavat tuuletuksen.

HOUSUT sopivat hyvin erilaisten monojen ja jalkineiden kanssa. Lahkeissa on lumipussit ja vahvistettua materiaalia. Housut saa vetoketjuilla sivuilta auki lantioon asti helpottamaan pukemista.

Vetoketjutaskut ovat hyvässä paikassa reisissä, ja polvialueet on muotoiltu. Plussaa tulee myös hyvästä vyötäröstä, jossa on sekä hieman joustava kiristysvyö että leveät vyölenkit, jos haluaa käyttää lisävyötä. Sepalusvetoketjun yhteydessä on kaksi nepparia ja hakanen.

SOPIVAN JOUSTAVA ja kevyt asu sopii mainiosti vaativille hiihtovaelluksille. Lauhalla säällä sen alle riittää hyvä kerrasto, kylmemmällä kerroksia on helppo lisätä tarpeen mukaan. Hyvät, suojaavat vaatteet lisäävät turvallisuutta tuntureilla ja vuorilla ski touring -reissuilla.

Odin Backcountry Infinity
Takin etuvetoketju on hieman sivussa keskilinjasta, minkä ansiosta eteen mahtuu kaksi pystyvetoketjullista taskua.
  • Helly Hansen Odin Backcountry Infinity -takki 650 € ja -housut 500 €
  • HELLYHANSEN.COM
Lisätiedot
Käyttötarkoitus

Kuoriasu

Merkki

Helly Hansen

Välineryhmä

Hiihto