Hoka Challenger ATR 7

Lyhyesti

Teiden ja polkujen yhdistelyyn.

Kuvaus

Kevyt Hoka Challenger ATR on parhaita juoksemiamme kenkiä polkujen ja teiden yhdistelyyn. Hoka peittosi tiejuoksutuntumallaan pari Juoksijan testissä ollutta katumallia, mutta sopii myös helpoille poluille ja kuivalla hieman vaativampaankin maastoon. Mutaralleihin ATR ei riitä, sillä keskiosasta pinnoittamaton välipohja ja maltilliset nappulat päästävät kengän liirailemaan. Lumella Hoka toimi silti yllättävän hyvin. Pohja ei ole Vibramia, vaikka Hoka käyttää sitä osassa polkumalleistaan.

Kärjen suojaus on minimalistinen, mutta korotettu pohjan reunus ottaa etenkin ulkosyrjältä iskuja vastaan. Vesiraja on päkiän kohdalla matalalla, ja litinät kulkevat sisään ja ulos. Iltti on kiinnitetty sivuilta.

Varpaille riittää muutoin tilaa, mutta Challenger ATR kapenee ulkoreunalta varsin varhain. Keskiosa istuu nauhoituksella hyvin, joskin kantapää jäi testaajillamme aavistuksen irti kantakupin takaosasta. Se ei haitannut helpoilla alustoilla, mutta vaikutti jalan liikkumiseen kaltevilla pinnoilla. Pohja on päkiän alta riittävän tunnokas. Pinnoittamaton pohjan osa kärsinee kivikoissa.

Hoka rullaa kärjeltä, ja takaa korotettu pohja auttaa askeleen osuessa kannalle. Vaimennuksen tuntuma on pehmeähkön kimmoisa. Etenkään päkiällä ei silti ole Speedgoatin tai Mafate Speedin kaltaista pehmustusta.

Hoka Challenger ATR 7

  • Droppi 5 mm
  • Paino 258 g M US 9D
  • Hinta 155 €

+ Plussat

  • Juostavuus
  • Kimmoisa vaimennus

− Miinukset

  • Hankalan polun ominaisuudet

 

Lue myös:

Polkujuoksukengät 2023 testissä

Lisätiedot
Käyttötarkoitus

Polkujuoksu

Merkki

Hoka

Välineryhmä

Kengät