Hoka Mach X

Lyhyesti

Kimmoisaa juoksutuntumaa vauhtitreeniin! Makeaa mahan täydeltä.

Kuvaus

HOKA tarjoilee uudella Mach X:llä todellista kenkäkarkkia. Testaaja toisensa perään ylisti laadukkaasti vaimennettua ja monipuoliseen käyttöön soveltuvaa tossua. Juoksutuntuma on kepeä ja eläväinen.

Kantapää istuu kengän suojassa hyvin paikallaan ja saumaton päällinen on mukava. Kantakapin reunat olivat osalle testaajista aavistuksen korkeita, mutta sovittamalla voit varmistaa istuvuuden omaan jalkaasi. Iltti on melko ohut, mutta sen keskelle on asemoitu pehmuste, joka estää nauhojen painamisen. Nauhoihin Hoka tuo jotain uutta. Nypyläiset ja hieman venyvät nauhat ovat erinomaiset ja lukittuvat juuri siihen mihin ne sidot.

Mach X:n välipohjassa on vakauttava nailonlevy, joka ei ohjaa askellusta niin voimakkaasti kuin hiilikuitulevy. Askeltuntuma on siksi melko luonnollinen, ja tämän takia Mach X soveltuu vauhtitreenien ohella myös muuhun harjoitteluun. Ulkopohjassa on melko runsaasti kulutuskestävää kumia, mutta pohjassa on myös isoja kiviä kerääviä koloja.

Vaimennus on miellyttävä ja runsas, olematta kuitenkaan upottava. Luontevasti rullaava kenkä on myös energisen kimmoisa ja hyvällä tavalla napakka. Vaikka paino ei kisakenkäkategoriaa olekaan, on painoaan kevyemmän oloinen tossu aivan riittävän kevyt vauhtikestävyystreeneihin. Se on hyvä valinta esimerkiksi kuntojuoksijalle mihin tahansa harjoitteluun ja vaikkapa kympin tai puolimaratonin kisakengäksi. Vakaus ja vaimennuksen runsaus riittävät useimmille myös pitkiin lenkkeihin.

Mintunvihreä ei ole ihan tavanomaisin väri miesten vauhtikengälle, mutta hehkeä väritys toimii. Myös naisten mallin ihana pastellinsävyinen ulkoasu sai ylistystä. Mach X on ulkonäköään myöten yksi Hokan onnistuneimpia juoksukenkiä. Tämä kannattaa ehdottomasti tsekata, jos etsit laadukasta, mukavaa ja moneen käyttöön taipuvaa tossua.

Hoka Mach X

  • paino 270 g (M: US 10), 221 g (N: US 7,5)
  • droppi 5 mm
  • 180 €
  • hoka.com

 

Lue myös:

HOKA Rocket X2

 

Lisätiedot
Käyttötarkoitus

Harjoituskenkä, Vauhtilenkit

Merkki

Hoka

Välineryhmä

Kengät