Hoka One One Clifton 8

Lyhyesti

Mutkaton ja mukava juoksukenkä, joka sopii laajalle käyttäjäjoukolle.

Kuvaus

Suosittu Hoka One Onen Clifton sai jo kahdeksannen versionsa. Se ei varmasti petä kannattajiaan, sillä mukavuutta ja runsasta vaimennusta on jälleen tarjolla mielin määrin.

Clifton on mutkaton ja mukava juoksukenkä, joka sopii laajalle käyttäjäjoukolle. Paksun välipohjan takia tuntuma alustaan on melko etäinen, mutta se ei rauhallisessa menossa haittaa.

Runsaasta vaimennuksesta huolimatta yleistuntuma on kevyt ja kimmoisuuttakin löytyy jonkin verran. Tämä kilometrien nielijä rullaa varsin vaivattomasti kannalta päkiälle.

Testaajien mielestä välipohja ja etuosan vaimennus ovat aiempaan versioon nähden aavistuksen napakampia, ja sen myötä kengän yleisfiilis on ripauksen aiempaa vauhdikkaampi. Kovimpiin vauhtijuoksuihin runsas vaimennus on kuitenkin liian pehmeä.

ISTUVUUDESSA ei juuri moitteita löydy. Kantakuppi istuu napakasti, päällinen on saumaton ja miellyttävä ja perusvarma nauhoitus hoitaa ruutunsa varmasti. Uudistettu ja entistä pehmustetumpi iltti on todella muhkea, ja se korostaa kengän yleistä mukavuuden tuntua. Pyöristetty ja pehmustettu kantaosan reuna varmistaa, ettei akillesjänteen kohdalle synny hiertymiä. Testaamissamme normaalilevyisissä malleissa (miehet D, naiset B) oli molemmissa mukavasti tilaa varpaille.

Neutraalille askeltajalle sopiva Clifton ei erityisesti ohjaa askelta, mutta leveä ulkopohja ja jämäkkä kantakuppi pitävät askeltamisen vakaana. Kenkä ei houkuttele päkiävoittoiseen juoksuun, joten se sopii parhaiten kannan kautta askeltavalle.

ULKOMUODON osalta Cliftonin kanssa ei ole otettu suurempia riskejä. Punainen välipohjan ”raita” tuo muutoin asialliseen ulkonäköön ainakin hieman särmää. Sekä miesten että naisten testitossumme olivat raikkaan tyylikkäitä ilman sen kummempaa säkenöintiä.

Clifton 8 on varma valinta mukavuutta ja vaimennusta kaipaavalle juoksijalle. Peruslenkkeilyn ohella sen ominaisuudet sopivat erityisen hyvin rauhallisille ja pitkille lenkeille.

HOKA ONE ONE Clifton 8

Hoka One One Clifton 8 M
  • Paino 264 g (M: US 10D), 215 g (N: US 7,5B)
  • Hinta 140 €
  • hoka.com

+ Plussat

  • mukavuus, vaimennus, keveys

–  Miinukset

  • voisi olla kimmoisampi, liian pehmeä vauhtijuoksuihin

Lue myös Hoka One One Clifton 6

Lisätiedot
Käyttötarkoitus

Harjoituskenkä

Merkki

Hoka

Tuki / Ohjaus

Neutraali

Välineryhmä

Kengät