Hoka Tecton X

Lyhyesti

Kepeyttä kuidulla.

Kuvaus

Hoka Tecton X on kepeä hiilikuitulevyllä vahvistettu polkukenkä. Se antaa heti lenkille lähtiessä jo kovalla alustalla kimmoisan ja tasapainoisen askelluksen.

ISTUVUUS on Tectonin vahvuus. Kantapää uppoaa syvälle kantakuppiin ja pysyy paikallaan varmasti. Nauhoitus laskeutuu poikkeuksellisen lähelle kengän etuosaa, joten nauhat voi kiristellä todella tarkasti oman mieltymyksen mukaan. Iltti on kengän luonteeseen sopiva ja mainiosti muotoiltu.

HIEKKATIELLÄ ja polulla Tecton rullaa vaivattomasti eteenpäin. Painoonsa nähden vaimennusta on yllättävän paljon, ja tällä voisi taivaltaa mukavasti pidemmänkin matkan. Tarkastaalustatuntumasta pitävälle tuntuma saattaa olla hieman etäinen, mutta aivan teknisimpiä reittejä lukuun ottamatta Tecton pärjää maastossa hienosti. Kisakirein kilpuri se ei ole, mutta täyttää varmasti polkuharrastajan vaatimukset kisakengästä.

POHJA suojaa iskuilta varsin hyvin ja varvassuoja on riittävä. Vibramin pohjakumi tarraa hyvin myös kalliolla, mutta nappuloiden mataluudesta johtuen pito ei mutareiteille riitä.

Selviä heikkouksia monipuolisesta ja tasapainoisesta Tectonista ei löydy. Hyvä juoksutuntuma ja keveys saattaisivat mahdollistaa myös talvikäytön, esimerkiksi reippailla lenkeillä kovalla lumialustalla.

Hoka Tecton X

  • 200 €
  • Paino 256 g (M: US 9,5D)
  • Droppi 5 mm

+ Plussat

  • keveys, juoksutuntuma,
  • vaimennus, istuvuus

− Miinukset

  • hintava

 

Lue myös:

Polkukengät syysmetsään!

Lisätiedot
Käyttötarkoitus

Harjoituskenkä, Hiilikuitukenkä, Kevyt kisakenkä, Polkujuoksu, Vauhtilenkit

Merkki

Hoka

Tuki / Ohjaus

Neutraali

Välineryhmä

Kengät