Inov Trailfly Ultra G-280

Lyhyesti

Tunnokkuutta vaativaan maastoon pitkillekin matkoille.

Kuvaus

Inov Trailfly Ultran päällinen on joukon pelkistetyin, mutta se sopii varsin kiertolöysän ultrakengän luonteeseen. Ulkopohjan jako kahteen osaan tuo taipuisuutta. Inov mukautuu vaimennukseensa nähden poikkeuksellisen hyvin maastonmuotoihin. Myös viestit välittyvät, vaikka terävätkään kivet eivät rankaise pohjan läpi.

Askel pyörähtää kengän kärjeltä vaivatta. Kimmoisahko vaimennus auttaa sopivasti pitkissä alamäissä ja kilometrien kertyessä. Vaimennus muuttuu selkeästi kovemmaksi ilman mainiota selkeän joustavaa pohjallista. Inovin mukaan pohjakuvioon tuo kestävyyttä ja pitoa grafeeni, jota on samoista syistä tuotu myös pyöränrenkaisiin. Materiaalin ansiota tai ei, Trailflyn märkäpito osoittautui melko luotettavaksi. Pohjamateriaalin syvät urat tuovat mutaan sivuttaissuuntaista otetta. Pitkittäissuuntainen pito on kuitenkin rajallisempi, ja jyrkässä laskussa kenkä liirasi kosteahkoilla mättäillä.

Varpaiden hyvinvointia auttaa suojus sekä pitkillä matkoilla runsas tila. Sivulla ja kannassa suojauksia ei ole. Rankkojen testijuoksujen kulutus irrotti kärkivahvikkeen liimauksen, mutta muutoin vähäiset jäljet ennakoivat hyvää kestävyyttä. Kahlausten enimmät vedet poistuvat kengästä ripeästi. Aiemmin testaamaamme Trailfly G300 -malliin verrattuna G280 on pudottanut painoa erityisesti suuren koon kengistä.

Inov Trailfly Ultra G-280

  • Droppi 8 mm
  • Paino 310 g EU 44 (*)
  • 165 €

+ Plussat

  • Juostavuus
  • Ultrakengäksi mainio alustatuntuma

− Miinukset

  • Paino

 

Lue myös:

Syksyn 2023 polkukengät testissä

Lisätiedot
Käyttötarkoitus

Polkujuoksu

Merkki

Inov-8

Välineryhmä

Kengät