Kästle RX10 WC

Lyhyesti

Vakaata liukua harrastajakisaajan tarpeeseen.

Kuvaus

Laskulajien perinteinen itävaltalaismerkki Kästle katosi markkinoilta 90-luvun lopulla päädyttyään aiemmin italialaisen Benettonin omistukseen. Kästle herätettiin henkiin ja palautettiin kotiseudulleen 2007.

Uusi pääomistaja löytyi vuonna 2018, kun Kästlen osti monimiljonääri Tomáš Němecin tsekkiläinen Consil Sport. Suksien valmistus siirtyi yhtiön omistamalle, Sporten-suksien tehtaalle Nové Město na Moravěen. Kylä on tunnettu ampumahiihdon maailmancup-osakilpailustaan.

Alppihiihdon naisten vauhtilajeissa Kästle on noussut uudessa omistuksessa jopa maailmancup-kisojen palkintopallille. Myös hiihdossa ja ampumahiihdossa merkki haluaa vakuuttaa kisaajat ja kertoo kiinnittäneensä talliinsa maailmancup-tason urheilijoita molemmissa. Erityisen kovia hiihto- tai ampumahiihtonimiä ei kuitenkaan Kästlen listalta löydy.

Suomen maahantuoja lähettää Kästlen kisasukset Ski Service Vuokattiin, jossa Roni Liljeroos hioo kuviot täkäläisiä oloja ajatellen. Sukset saavat lisäksi Optiwax-voitelun. Kokeilemiemme parien perusteella Vuokatista tulleet Kästlet olivat valmiita suomalaisille lumille.

Osalla muistakin merkeistä tehdaskuviot ovat usein pohjoisiin oloihin turhan karkeita eivätkä siksi toimi pakkaslumella tavalla, jonka suksen ominaisuudet mahdollistaisivat. Kuvioinnin voi toki teettää itse, mutta ostohetkellä suksessa oleva kuvio tuppaa harrastajilla jäämään käyttöön sadoiksi tai jopa tuhansiksi kilometreiksi.

Kästle RX10 WC -luistelusuksien ytimenä on kisamalleissa laajalti koeteltu hunajakennorakenne. Testaamamme parit olivat hiihdettävyydeltään nykykilpailun vaatimalla tasolla. Liuku oli harrastajakisaajalle riittävän vakaa jäistä keliä lukuun ottamatta ja suksi vastasi asiallisesti potkuun.

Nousuun tuntuma ei ollut aivan liukkain, muttei missään nimessä hidaskaan. Kilpahiihtäjälle suksen sopivuus riippuu keskeisesti siitä, kuinka hyvin hänelle valittu suksipari osuu tavoiteltuun käyttöön. Kästlen valikoima kattaa plus- ja cold-pohjan sekä kaksi erilaista jäykkyyttä, joiden lisäksi suksipari valikoidaan muiden merkkien tavoin kilojen ja kauppiaan osaamisen perusteella. Transparent-pohjaa Kästlellä ei ainakaan vielä ole.

Kästle RX10 WC

  • 177–192 cm
  • Jäykkyydet: medium ja hard
  • Pohja: plus tai cold
  • Testipari: 192 cm
  • Paino: 1 300 g
  • Siteet: Rottefella Xclerator 2.0
  • Hinta: 650 euroa ilman siteitä

Lue myös:

Testissä viidet uudet kilpamallin luistelusukset – Lue, millaisia eroja suksista löytyy

Lisätiedot
Käyttötarkoitus

Luistelusukset

Merkki

Kästle

Taso

Aktiivi / Kilpa

Välineryhmä

Sukset