Liv Langma Advanced Pro 2 disc

Lyhyesti

Pyörä oli ketterä vauhdikkaissakin käännöksissä ja hallinta tuntui helpolta

Kuvaus

Liv Langma Advanced Pro 2 disc Naisille suunniteltu ja naisten johtama Liv on Giantin sisarmerkki. Testiin saimme maantiemalleista geometrialtaan kilpailullisimman Langman kohtuuhintaisella 105-osasarjalla. Kiinnostavasti valmistaja on silti valinnut pyörään hiilikuitukiekot maltillisella profiililla.

Pyörä oli ketterä vauhdikkaissakin käännöksissä ja hallinta tuntui helpolta. Vakaus alamäessä sekä sprintatessa ilahdutti ja pyörällä kiipesi nousut vaivattomasti. Elitessä aiemmin kisannut testaajamme koki, että runko välitti hyvin voimat myös putkelta runtatessa.

Ajoasento ei tuntunut liian etupainoisen hyökkäävältä. Testaajamme kaipasi jopa vielä hieman matalampaa asentoa, mutta yllättyi silti kokonaisuutena pyörän aerodynaamisuuden tunteesta. Tangon korkeudelle on niukasti säätövaraa soviterenkailla eli spacereilla, joten pyörä kannattaa sovittaa huolella.

Testiajoille osuneet hiekkatieosuudet Liv Langma hoiti eleettömästi, mutta Paris-Roubaix-simulaattoriksi kelpaavia mukulakiviä pyörällä ei ajettu. Kiekot sopivat yleiskäyttöön eivätkä ottaneet häiritsevästi sivutuuliin.

Geometria, keveys, välitykset, ajoasento ja ulkonäkö kertoivat siitä, että pyörä on suunniteltu nimenomaan naisia ajatellen. Testaajamme sanoin: ”Kyllähän tuollainen pyörä aerokiekoilla nostaa naispolkijan fiiliksen ja kehittymisen ylemmille käyrille!”

Pyörän henkeen nähden ohjaustanko voisi kuitenkin olla aerodynaamisempi, ja tankoteipit sopisivat varmemmin naisen käteen ohuempina. 105-osasarja toimii riittävän hyvin, mutta ei sykähdytä sähkövaihteiden tavoin.

  • Hiilikuiturunko | Vaihteet ja jarrut Shimano 105 | Giant SLR 1 42 Disc -kiekot | Giant Gavia Course 1, 700×25c (28 mm) | S-koko | 7,7 kg ilman polkimia | 4 000 €

 

Lue myös Murrosvuoden koeajoilla – kevään pyöriä testissä

Lisätiedot
Käyttötarkoitus

Maantiepyörät

Merkki

Liv

Välineryhmä

Pyörät