Madshus 3.0 Redline

Lyhyesti

Testin positiivinen yllättäjä.

Kuvaus

Madshus 3.0 Redline oli testin suurin yllättäjä. Tämä luistelusuksi osoittautui varsin monipuoliseksi myös kuntoilijan käyttöön. Valitettavasti mukaan ei saatu merkin vihreäpohjaista mallia, joka nähtiin viime talvena Oberstdorfin MM-laduilla.

Madshus on hiihtotuntumaltaan Fischerin kaltainen. Kärjen käyttäytymisessä ja suksien v-kulman säätelyssä on paljon samoja elementtejä kuin Fischerillä. Hyvä hiihtäjä saa Redlinesta paljon irti.

Suksi palautuu napakasti vartalon alle puristuksen jälkeen. Kevyt keihäskärki toimii mainiosti myös liukuessa.

Redline tuntui jalassa kevyeltä ja ketterältä. Osittain se johtui myös siitä, että testiparin todellinen mitta oli 188 cm, kun Rossignolilta oli testissä mukana 193-senttinen suksi.

Hitaissa nopeuksissa Redline toimi heikommin, mutta vauhdin kiihtyessä hiihdettävyys parani. Silti sillä oli helpompi hiihtää kuin esimerkiksi Salomon S-Labilla, ja meno oli rauhallisemmissa vauhdeissa levollisempaa.

Madshus käyttää erilaisia olaksia sekä vapaan että perinteisen suksissa. Kuivemman lumen mallissa etupuolella ei ole ollenkaan olasta. Valmistustekniikoiden ja materiaalien kehittymisen ansiosta olaksia ei tarvita suksen jäykistämiseen.

Olaksen vaikutusta esimerkiksi suksien suuntavakauteen oli vaikea havaita. Arviointia vaikeutti myös se, että toisessa parissa oli selkeä vesikelin hionta.  

Madshus 3.0 Redline

Tasapainopiste:

  • Keula 53 %
  • Kanta 47 %

Katso koko testi: Kisatason luistelusukset testissä – ohjeet suksen valintaan

Lisätiedot
Käyttötarkoitus

Luistelusukset

Merkki

Madshus

Välineryhmä

Sukset