Merrell Nova 3

Lyhyesti

Monipuolisille polkulenkeille.

Kuvaus

Merrell Nova 3 Vibram-pohja pitää mainiosti märillä pinnoilla. Läpi kengän ulottuvat matalat nappulat tuovat yllättävän hyvän otteen pehmeisiin alustoihin, ja pohjamateriaalin rei’itys lisää otepintaa kovilla muodoilla.

Nappuloiden juureen ilmestyi testissä halkeamia, mikä tuo epäilyksiä kestävyydestä. Kärjen kohtuullinen kiertojäykkyys tuo mukautuvuutta maastoon. Nova on tunnokas, ja vaimennus riittää ainakin lyhyille ultrille. Askel ei pyörähdä kärjeltä yhtä herkästi kuin testin parhailla, mutta vauhdikas juoksu onnistuu ilman ylenmääräistä käskytystä.

Nova ei ole kevein, mutta grammoja on käytetty mukavaan istuvuuteen. Tosin kantaan voi jäädä pientä liikkumavaraa. Merrell tyhjenee nopeasti vedestä kahlauksen jälkeen. Pohja vaimentaa hyvin alustasta tulevat iskut ja pistot. Kärjessä suoja on pieni, sillä laajempi vahvike pitää lähinnä veden loitolla. Sivuilla suojaa ei ole. Nauhat asettuvat iltin helppokäyttöiseen pidinlenkkiin. Kannan lenkki puolestaan auttaa pukemista. Naisille Merrell myy kenkää nimellä Antora.

Testasimme Novan myös Gore-Tex-versiona. Se osoittautui kalvolliseksi kengäksi ilahduttavan taipuisaksi, joskin selvästi hiostavammaksi kuin kuorettomat kengät. Kalvo heikentää olennaisesti kahlauksen tuoman veden poistumista.

Merrell Nova 3

  • Droppi 8 mm
  • Paino 300 g (*) 
  • 135 €

+ Plussat

  • Juoksutuntuma
  •  Pito

− Miinukset

  • Nappuloiden murtumiset 

 

Lue myös:
Syksyn 2023 polkukengät testissä

DROPPI ON KANNAN JA PÄKIÄN KORKEUSERO.

(*) TIETO VALMISTAJAN TAI MAAHANTUOJAN ILMOITTAMA.

Lisätiedot
Merkki

Merrell

Käyttötarkoitus

Harjoituskenkä, Polkujuoksu

Välineryhmä

Kengät