On Cloudultra 2

Lyhyesti

Peruskuntolenkeille, keskipitkiin ja pitkiin kisoihin.

Kuvaus

Vaikka On Cloudultra 2 :n nappulat ovat matalat, tarttuu pehmeä ja myötäävä pohja alustaan.

Kenkä toimii isompien urien ansiosta myös yllättävän hyvin mudassa. Mukautuva pohja lisää kitkapintaa ja pitää myös märillä ja kaltevilla pinnoilla. Märät poikittaiset juuret tosin toivat lipsuttelua kaltevissa kohdissa, ja pientä liukkautta havaittiin, kun kovan savipohjaisen polun pinnalla oli vettä. Pohjan avoin rakenne ei kerännyt mutaa, jota jäi mainittavasti vain keskiosan matalien nappuloiden väliin pienessä testikoossa.

Alustaan mukautumisen ansiosta kivikossakin juokseminen tuntuu helpolta. Toisaalta pehmeys karsii kimmoisuutta, joten ponnistus tuntuu löysältä vauhdikkaassa juoksussa. Viestit alustasta tulevat juoksijalle.

Varpaiden suojaus riittää aivan kärjessä, mutta etureunoilta ja sivuilta kivet tuntuvat ikävästi läpi. Kenkää ympäröivä kuminen reunus suojaa kosteudelta, mutta estää vettä pääsemästä ulos. Kahlauksen jälkeen Cloudultra lotisee pitkään.

Päällinen on kaksikerroskangasta, josta alimmainen jatkuu iltistä yhtenäisenä kantaan saakka. Ylin kangas on liian heikkoa. Yhdestä testiparista kangas repesi ja toisessa oli pian testin alettua kulumisjälkiä sekä myöhemmin pieniä repeämiä.

Kenkä istuu kuin sukka, eikä moskaa pääse helposti sisään. Varpaille piisaa tilaa ja sitä saa lisää jalkapöydän kiristimestä – oiva ominaisuus pitkiin kisoihin jalkaterän turvotessa.

On Cloudultra 2

  • Droppi 6 mm
  • Paino 295 g EU 42,5 (*)
  • 190 €

+ Plussat

  • Mukautuvuus eri alustoihin ja pito
  • Istuvuus

− Miinukset

  • Pehmeä pohja syö suorituskykyä
  • Päälliskankaan heikkous

Lue myös:

Syksyn 2023 polkukengät testissä

Lisätiedot
Käyttötarkoitus

Polkujuoksu

Merkki

On

Välineryhmä

Kengät