Rock Machine Avalanche

Lyhyesti

Avalanchella pääsee lumipoluilla kunnon rallifiiliksiin!

Kuvaus

Tsekkiläinen Rock Machine suunnitteli sähköavusteisen läskipyörän yhdessä Suomen maahantuojan Huntterin kanssa. Ajoin Avalanchen eli lumivyöryn marraskuun lumisilla poluilla Lapissa. 

Leveärenkainen läskipyörä mahdollistaa ajamisen hangille huolletuilla reiteillä. Fatbiken aluetta ovat myös mutaiset, soiset ja pehmeän hiekan polut. Kaupungeissa läskipyörä sopii parhaiten loskakeleihin ja lumiseen aikaan.

Yli neljä tuumaa leveät renkaat tuovat vierintävastusta, ja siksi avustamaton fatbike nousee harvalle parhaaksi yleiskäyttöiseksi pyöräksi. Sähköavustuksen kera leveiden renkaiden haittapuolet kuitenkin pienenevät, mikä tekee läskipyörästä e-fillareiden kisassa monipuolisemman vaihtoehdon kuin luomuissa.

Testasin Rock Machine Avalanchen kolmannen sukupolven sähköläskin marraskuun alkupuolella Kiilopään alkutalvessa. Lunta oli liian vähän talvireittien huoltoon mutta juuri sopivasti Avalanchen ajoominaisuuksien koetteluun. Poluilla oli joko ohut tamppautunut tai kymmenen sentin koskematon lumikerros, joten kivet ja isot juuret tuntuivat ajossa.

Lue koko testi:

Lumirallissa kotonaan

Lisätiedot
Käyttötarkoitus

Fatbike, Sähköpyörät

Merkki

Rock Machine

Välineryhmä

Pyörät