Rossignol X-ium Premium Skating S2

Lyhyesti

Ylivoimaisesti helpoin hiihtää, hyvä valinta kuntoilijalle

Kuvaus

Rossignol X-ium Premium Skating S2 oli ylivoimaisesti testin helpoin ja anteeksiantavin suksi hiihtotekniikan suhteen. Tämä rikkoo vanhaa käsitystä siitä, että korkeasta kaarestaan tunnettu merkki olisi kuntoilijalle vaikea hiihdettävä.

Toisaalta Premiun tuntui muihin verrattuna hieman raskaammalta ja hitaammalta, mikä ei huippusuksien osalta ole erityisen negatiivinen määre. Premium palautui testeissä potkun jälkeen hieman hitaammin hiihtäjän alle kuin muut sukset. Testipari oli muita pidempi, mikä myös vaikuttaa tuntumaan.

Premiumin kaaren korkein kohta on edempänä kuin muilla merkeillä. Selkeästi kahdesta painealueesta lumessa kiinni oleva suksi lepää rauhallisesti liu’ussa. Liukumitta on pidempi kuin muissa, ja hiihtäjä matkustaa suksen kaaren korkeimman kohdan päällä.

Pisimpänä se on myös muita hieman suorempi. Hiihtäjän painopisteen sijoittuminen ei ole niin tarkkaa kuin muilla testatuilla malleilla. Premium oli selkeästi parhaiten alla pysyvä ja suuntavakain suksi kärjen liukusuunnan osalta.

Premium on testisuksista paras valinta paljon hiihtävälle kuntohiihtäjälle, jonka tekniikka ei ole täysin kunnossa. Taidoiltaan eritasoiset ja eri painoiset hiihtäjät voivat myös käyttää samaa suksea, jos valinta osuu vähänkään kohdalleen.

Testissä ollut valkopohjainen versio toimi laajalla kelialueella niin varjopaikkojen kuivalla lumella kuin auringon pehmentämällä kostealla lumella.

Rossignol X-ium Premium Skating S2  

Tasapainopiste

  • Keula 53 %
  • Kanta 47 %

Lue koko testi: Kisatason luistelusukset testissä – ohjeet suksen valintaan

Lisätiedot
Käyttötarkoitus

Luistelusukset

Merkki

Rossignol

Välineryhmä

Sukset