Salomon Prolink Shift

Lyhyesti

Salomonin siirrettävä side

Kuvaus

Salomonilla on kaksi siirrettävää Prolink-sidettä. Siteet tuovat hiihtäjille valinnavaraa, koska Prolink-järjestelmän profiili on sama kuin NNN- järjestelmässä ja samoja hiihtokenkiä voi käyttää myös Turnamic -siteiden kanssa.

Uusiin Salomonin suksiin asennetaan jo tehtaalla levy, johon side on helppo liu’uttaa paikalleen. Sen lisäksi on mahdollista ostaa erikseen sukseen ruuvattava levy, joka sopii Salomonin vanhoihin ruuvinreikiin. Näin siirrettävän siteen voi asentaa jo käytössä oleviin luottosuksiin.

– Salomonin uusi siirrettävä side tuo pelivaraa pidon ja luiston säätämiseen. Varsinkin Etelä-Suomessa tykkiladut jauhaantuvat, koska hiihtäjiä on paljon. Vaihtelevissa oloissa siteen paikan säätämisellä voi parantaa skinisuksen toimivuutta, sanoo Jonne Eskelinen Salomonilta.

Prolink Shift Race on vaativan hiihtäjän side. Sen kiinnityssalpa on kapea ja virtaviivainen. Tämä varmistaa sen, ettei salpa aukea vahingossa tiukoissakaan tilanteissa.

Prolink Shift Pro on suunniteltu kuntoilijoille. Sen salpa on leveämpi, jolloin avaaminen on helppoa myös paksujen sormikkaiden kanssa.

Varmatoiminen mekanismi

Prolink Shift -siteiden säätö- ja kiinnitysmekanismit ovat selvästi tukevammat ja varmatoimisemmat kuin Fischerin ja Rossignolin Turnamic-siteissä. Siteitä kiinnittäessä voi olla myös varma, milloin monon akseli lukittuu siteeseen. Turnamiceissa suksi irtoaa helposti, jos monon kärkeen on jäänyt lunta, eikä mekanismi lukitu kunnolla.

Siteen säätö onnistui koekäytössä helposti nostamalla kiinnityssalpa ylös. Valkoista nappia painamalla säätö vapautuu, jolloin sidettä on helppo liikutella. Sen jälkeen säätö lukittuu paikalleen automaattisesti laskemalla vain kiinnityssalpa alas, tai lukituksen voi varmistaa ensin painamalla valkoinen nappi takaisin alkuasentoon.

Neutraalista nolla-asennosta säätöjä on kaksi taakse ja kaksi eteen koko säätövaran ollessa 30 milliä. Side liukui käytössä helposti, ja säätäminen oli huomattavasti helpompaa kuin Turnamic-siteiden liikuttelu.

Lisätiedot
Käyttötarkoitus

Suksen siteet

Välineryhmä

Hiihto

Merkki

Salomon