Salomon S-Lab Pulsar

Lyhyesti

Erikoispäivien kevyt vauhtikenkä.

 

Kuvaus

Pulsar on hämmästyttävä kisakenkä, jossa yhdistyvät keveys, rullaavuus ja tarkoituksenmukainen vaimennus. Esimerkiksi pohjalliset puuttuvat, eikä niitä Pulsareihin kaipaa. Salomonin mukaan kenkä vastaa Kilian Jornet’n toiveita reittiennätysten työkaluksi. Se on helppo uskoa Pulsarilla juostessa.

Selkeästi päkiäjuoksuun tehty Pulsar palauttaa askelenergian kimmoisasta välipohjasta kohtuudella potkuvaiheessa. Vaimennus on painoon nähden erinomainen, joskin terävät kivet tuntuvat päkiän alta ikävästi. Juoksutuntuma on tarkka ja auttaa pidon rajan tunnistamisessa hankalilla poluilla. Päkiästä taipuisa ja tässä joukossa kiertolöysähkö kenkä toimii hyvin viistorinteillä.

Kenkä saapui testiin viime hetkillä, joten pitokokeilut jäivät talvisten olosuhteiden takia vähäisiksi. Kuvio on maantiekenkämäisen matala, mutta tarrautuu kuiviin pintoihin luotettavasti. Kunnon pakkasella pohja piti erilaisilla kaltevuuksilla, mutta lähellä nollakeliä kenkä oli liukas. Kokeilujen perusteella pito tuskin riittää mutaan. Kenkäklinikasta verkkosivuiltamme löydät myöhemmin havainnot märiltä kallioilta ja juurilta.

Pulsar istuu sukkamaisesti jalkaan. Testaajista yksi koki, ettei pikanauhoitus tarjoa riittävää säädettävyyttä jalkaterälle. Toisella kenkä istui mainiosti, eikä kiristyksen täsmäsäädölle ollut tarvetta. Kengän pukeminen vaatii kikkailua, koska takana ei ole grammanviilauksen seurauksena vetolenkkiä vaan pelkkä pieni nypykkä. Toisaalta kyseessä on selkeästi erikoispäivien kenkä, joten ratkaisua voi pitää perusteltuna. Kenkä ei tarjoa juuri suojaa kiviosumille kärjestä tai jalan sivuilta.

Pulsarit toimivat polkukengiksi poikkeuksellisen hyvin maantiellä. Polkujuoksukisojen, helpohkojen alustojen reittiennätysten ja vauhtitreenien lisäksi kengät sopivat sprinttisuunnistukseen kaupunkiympäristöissä

  • Droppi 6 mm
  • Paino 192 g M US 10
  • Hinta 180 €
+ Plussat
  • Keveys
  • Vaimennus
  • Rullaavuus
  • Tarkkuus
− Miinukset
  • Hankala pukea

 

Polkujuoksija 2021

Lisätiedot
Käyttötarkoitus

Kevyt kisakenkä, Polkujuoksu

Merkki

Salomon

Välineryhmä

Kengät