Salomon S/lab Skate Boa -luistelumono

Lyhyesti

Boa kiristää luistelumonon.

Kuvaus

Salomon S/lab Skate Boa -luistelumono uudistuu ensi kaudelle ja kiristys muuttuu boaksi. Testihiihdossa huippumono tuntui asianmukaisesti kepeältä ja tarkalta. Tosin aivan ideaalia tarkkuusarviota emme saaneet, sillä mono oli testaajalle aavistuksen iso.

Edeltäjänsä tavoin uutuudessa on irrotettava sisäkenkä. Sen ansiosta mono on helppo kuivattaa täysin, mikä vähentää hajujen pinttymistä. Sisäkenkä sujahtaa monoon, kunhan boa-nauhat asettelee sisäkengän ympärille. Sisäkenkä irtoaa vetolenkin avulla vaivatta.

Testihiihtäjämme koki vaivattomimmaksi pukea ensin pelkän sisäkengän ja työnsi sen vasta sitten monoon. Valmiiksi koottuun monoon jalka ei mennyt yhtä sujuvasti.

Boalla kiristys asettui ripeästi tasaiseksi ja jalanmyötäiseksi, vaikka koko oli hieman iso. Yksittäisen kohdan kiristys tiukemmalle tai väljemmälle ei kuitenkaan onnistu samoin kuin perinteisellä nauhoituksella.

Unisex-mallin sisäkengän yläreunus asettui lyhytjalkaisella naistestaajalla pohjelihaksen alaosan päälle eli turhan ylös. Mitoitus sopinee silti valtaosalle naisista. Miehillä vastaavaa ongelmaa ei yleensä ole. Nilkkatuki kiinnittyy nykyaikaisella jämerällä tarralla.

Pohja on hiilikuidun ja muovimateriaalin sekoitetta. Se peittyy etuosasta sinisellä muovilla, jossa ovat nappulat kävelyä varten. Pohjia suojaavat monon päälle puettavat kengät voi halutessaan ostaa erikseen. Kengät soveltuvat valmistajan mukaan kävelyn lisäksi lämmittelyjuoksuun.

Salomon S/lab Skate Boa 
Irrotettava sisäkenkä helpottaa kuivattelua.

Salomon S/lab Skate Boa 

  • 440 g
  • koko 40 
  • 650 €

+ Plussat

  • Irrotettava sisäkenkä
  • Tasainen ja helppo kiristys

– Miinukset

  • Sisäkenkä voi olla naiselle liian korkea

Lue myös:

Alpina Elite ECL 3.0 Classic 

Lisätiedot
Käyttötarkoitus

Hiihtomonot

Merkki

Salomon

Välineryhmä

Hiihto