Salomon S/Max Carbon Skate

Lyhyesti

Kuntohiihtäjän mainio yleissuksi.

Kuvaus

Testasimme kuntoilijoille suunnattuja Salomon S/Max Carbon Skate -luistelusuksia Ylläksen vaihtelevissa kevätkeleissä.

Kuntohiihtäjän suksenvalinnan tärkeimpiä kriteereitä ovat helppohiihtoisuus, vakaus ja mahdollisimman laaja toiminta-alue. Suksi liukuu vakaasti eikä ole liian tarkka painopisteen sijainnista. Paino on helppo viedä suksen päälle.

Verrattuna kuntoilijan suksiin kisasuksien rungon on reagoitava terävämmin voimakkaisiin kuormituspiikkeihin ja suuriin vääntövoimiin. Painealueet on suunniteltu reippaisiin nopeuksiin. Jotta kisasuksi toimii suunnitellusti, myös hiihtäjän tekniikan on oltava kunnossa.

Kuntohiihtäjän suksen tulee olla helppo ja vakaa eikä liian tarkka painopisteen sijainnista.

SALOMON ON YLPEÄ S/Max-malleistaan, koska vaahtorungossa on hyödynnetty muovisia kierrätyspulloja. Samaa runkorakennetta ja vaahtoa merkki on jo käyttänyt pidempään S/Max eSkin -karvasuksessaan.

S/Maxissa on etu- ja takapainealueella samantyyppiset hiilikuitulaminaatit kuin merkin vapaan kisasuksissa. Tämä tuo kuntohiihtäjän tarpeisiin riittävästi kiertojäykkyyttä, suorituskykyä ja vakautta kovalla lumella luisteluun, mutta runko on sopivan pehmeä.

Loppujäykkyyttä on silti tarpeeksi, jolloin suksi ei karkaa jalan alta reippaissa nopeuksissa kovalla lumella.

PAINOLUOKKIA ON aina 110 kiloon asti. Hiihdimme 90-kiloisille tarkoitetulla suksella, jonka loppujäykkyys riitti myös yli 90-kiloisille kuntoilijoille.

S/Max painaa noin 250 grammaa enemmän kuin Salomonin huippumalli S/Lab, mutta sillä ei ole suurta merkitystä kuntohiihtäjälle.

TESTASIMME SUKSIA vaihtelevissa kevätkeleissä kuivalla ja märällä lumella niin kovalla kuin pehmeällä alustalla. Musta G5-pohja toimi laajalla kelialueella. Salomon on käyttänyt samaa pohjaa myös huippusuksissaan.

Pisin testilenkki oli yli 50 kilometriä, jonka aikana keli muuttui kuivasta pakkasesta hyvin märäksi. Verrokkina toiminut vihreäpohjainen transparenttisuksi oli toki S/ Maxia luistavampi.

Musta pohja toimi yllättävän hyvin myös märällä kevätlumella, vaikka pohjassa oli suhteellisen hieno hiontakuvio. Molemmat sukset oli voideltu edelliselle lenkille nestevoiteilla, joten pohjissa oli vain vähän voidetta jäljellä.

SALOMONIN UUSI siirrettävä Shift Race -side on kevyt ja varmatoiminen. Sitä on helppo siirtää taaksepäin lumen ollessa pehmeää. Kovalla alustalla eteenpäin siirtäminen vakauttaa liukua.

Testihiihtojen perusteella S/Max toimii varsin laajalla kelialueella, mikä tekee siitä yhdessä helpon hiihdettävyyden kanssa mainion yleissuksen kuntohiihtäjille.

  • Salomon S/Max Carbon Skate 530 € yhdessä siteen kanssa
  • SALOMON.COM
Lisätiedot
Käyttötarkoitus

Luistelusukset

Merkki

Salomon

Välineryhmä

Sukset