Salomon XA 25

Lyhyesti

Kuormataskuun mahtuu myös pieni makuupussi.

Kuvaus

Salomon XA oli selvästi testin tilavin reppu imaisi helposti kolmen päivän juoksuretken varusteet ja energiat. Kuormataskuun mahtui myös pieni makuupussi. Makuualusta asettui repun sivulle ja kilon miniteltta päälle. Kuorma kannattaa pakata selkää vasten hieman tarkemmin kuin Camelbakissa, jotta reppu istuu tasaisesti. Salomonissa istuvuutta piti muutenkin haeskella hieman enemmän.

Eturemmin korkeussäätö on hankala, eikä sitä kannata tehdä erämaassa. Repussa on ohut ja onneksi irrotettava lantioremmi, joka asettui vatsan päälle. Remmistä oli hyötyä alaosan vakauttajana vasta telttailuvarusteiden kanssa. Lisäkuormalla reppu hankasi alaselkää – tyypillinen ongelma kilogrammojen kasvaessa liivimallissa.

Leveisiin viilekkeisiin mahtuu eniten tavaraa testikolmikosta. Juomakorkeudelle asettuvien lötköpullojen kanssa kerrostuu oikealla yksi ja vasemmalla kaksi taskua, ja hartiat on hyödynnetty pienillä taskuilla. Viilekkeiden pituutta voi säätää alhaalta. Pakattuna viilekkeiden alaosan paine ei asetu yhtä tasaisesti kuin Camelbakissa. Läpeensä leveä viileke olisi mukavampi ja mahdollistaisi lisää taskuja, mutta kokovaihtoehtoja pitäisi olla enemmän. Viilekkeiden nyöristö kiristyy kätevästi yhdellä vetäisyllä.

Kuormataskun pinnalla on kookas joustotasku. Molemmilla sivuilla ja alla mutkittelee nyöri, joka sopii takin, sauvojen tai vaikka makuualustan kiinnitykseen. Lisäksi repussa on neljä kiinnityslenkkiä viilekkeissä ja kaksi takana.

Salomon XA 25

  • Hinta 140 €
  • S/M ja M/L, 2 pehmopulloa, pilli, 445 g

+ Plussat

  • Tilavuus.
  • Kuormataskun kompressiokiinnitys.
  • Kiinnityspaikat kuormataskun ympärillä.

− Miinukset

  • Istuvuudessa viilattavaa.

 

Lue koko juoksurepputesti.

Polkujuoksija 2021

 

Lisätiedot
Käyttötarkoitus

Juoksureput

Merkki

Salomon

Välineryhmä

Juoksu

Arvio
4.00 out of 5