Saucony Kinvara Pro

Lyhyesti

Laadukas välimalli.

Kuvaus

Saucony Kinvara Prolla on pienoinen identiteettiongelma. Kinvara-nimestään huolimatta siinä on vain häivähdyksiä Kinvarana tunnetusta juoksukengästä. Alkuperäinen Kinvara on kiertolöysä ja läheistä alustatuntumaa tarjoava vauhtihuristelukenkä, kun taas Kinvara Prolla tuntuma alustaan on etäinen ja painotus on mukavuudessa.

Mutta nimikeristiriidat sikseen, Kinvara Pro on onnistunut paketti useimpien juoksijoiden arvostamia ominaisuuksia. Se on eräänlainen välimalli tavallisten harjoituskenkien ja hiilikuituvahvisteisten superkenkien välissä. Sen välipohjan sisällä oleva hiilikuitulevykin on ¾-pituinen.

KINVARA PRO on kiertojäykkä, vakaa, mukava ja kaikin puolin miellyttävä ja helppojuoksuinen kenkä. Kantaosa on reunoiltaan tuhdisti pehmustettu ja mukava, ja jalka pysyy asiallisesti paikallaan. Päällisen ja kapeanpuoleisen lestin osalta tämä uutuus tosin muistuttaa sitä ”oikeaa” Kinvaraa.

Päällisessä ja tiukasti sisäosaan neulotussa iltissä ei ole yritetty keksiä pyörää uudelleen, vaan niissä luotetaan onnistuneesti hyviksi tiedettyihin ratkaisuihin. Kantaosan vetolenkki on kivasti venyvää materiaalia, mutta se ei ole käytössä järin tarpeellinen. Ulkopohjassa on niin ikään tutumman Kinvaran vaikutteita. Hieman erikoisesti muotoiltu pohjan kuvio pitää hyvin asfaltilla, mutta on lipsuva hiekkateillä. Kulutuskestävää ulkopohjakumia siinä ei ole, joten pohja saattaa olla altis nopealle kulumiselle.

ISKUNVAIMENNUS on runsas ja paksu pohja (kannasta 42 mm) on tuntumaltaan varsin jyhkeä. Välipohjassa on kahta eri materiaalia. Alaosa on tiiviimpää materiaalia, joka tuo askeleeseen vakautta. Ylempi kerros on kevyttä ja kimmoisampaa PWRRUN PB -vaahtoa.

Vaimennus sopii erinomaisesti pitkiksille ja peruslenkeille sekä vauhtikestävyystreeneihin. Aivan kovimmissa vedoissa askelta saa työstää enemmän, vaikka hiilikuitulevy pientä potkua askeleeseen antaakin.

VAIMENNUKSEN runsauteen ja painoonsa suhteutettuna Kinvara Pro on reipasvauhtisissakin lenkeissä ihan pätevä peli. Kimmoisuus on hyvällä tasolla, ja vaimennuksen yleistuntuma juostessa on lähempänä napakkaa kuin upottavaa. Kaikki testaajat kehuivat sen hyvää rullaavuutta, ja se osaltaan tekee kengästä painoaan kevyemmän tuntuisen.

Kaiken kaikkiaan Kinvara Pro on vakautta ja mukavuutta arvostavan harrastajan monipuolinen treenitossu. Neonvihreä miesten testikenkä on näyttävä ja pirtsakka ilmestys. 

Saucony Kinvara Pro

  • Paino 298 g (M: US 10)
  • Droppi 8 mm
  • Hinta 235 €
  • saucony.fi

Plussat

  • helposti juostava, rullaavuus,
  • monipuolinen
  • laadukas vaimennus

– Miinukset

  • pohjassa suuri kiven- tai kävynmentävä kolo
  • hintava, ulkopohjan kulutuskestävyys?

 

Lue myös:

Saucony Kinvara 14

Lisätiedot
Käyttötarkoitus

Harjoituskenkä, Vauhtilenkit

Merkki

Saucony

Välineryhmä

Kengät